promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka világbajnok!
Borítókép:  Instagram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 29 éves versenyző úgy jutott a döntőbe, hogy az előfutamok során több mint négy másodperccel úszott jobb időt, mint a második francia Fantine Lesaffre. A hangcsoui uszodában néhány magyar zászlót is kifeszítettek a szurkolók, éppen a rajtkővel szembenéző sorok egyikébe.

Hosszú már pillangón erődemonstrációt tartott, jó egy testhosszal ment el a mezőnytől, ezt az előnyét pedig háton nagyjából megduplázta. Ekkor még világcsúcs-részidőn belül úszott, de a mell után már a képzeletbeli vonal mögött haladt. Félmedencés fórral vágott neki a négy hossz gyorsnak, nem lehetett megszorongatni és hatalmas fölénnyel, 4:21.40 perces idővel győzött.

A háromszoros olimpiai bajnok – aki pályafutása 14. vb-elsőségét gyűjtötte be 25 méteres medencében – minimális pihenőt követően már a 100 méter hát elődöntőjében volt érdekelt, ahol ugyancsak címvédőként, illetve világcsúcstartóként ugrott medencébe. Akárcsak az előfutamban, az amerikai Olivia Smoliga óriási tempót diktált, Hosszú ugyanakkor nagyon jól tartotta magát és a harmadik idővel (56.46) lett döntős.

A hangcsoui uszodában néhány magyar zászlót is kifeszítettek a szurkolók, éppen a rajtkővel szemben lévő sorok egyikébe.

Magyar szempontból csendes lesz a szerdai versenynap, ugyanis a délelőtti előfutamokban csak Dudás Dániel (200 m gyors), Hosszú Katinka (200 m pillangó) és Kapás Boglárka (800 m gyors) lesz érdekelt.


(Promotions Media via MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás