promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Molotov koktél csapódott az Ajax-szektorba Athénben
Borítókép:  Forrás: tellerreport.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A papírforma érvényesült Görögországban a Bajnokok Ligája kedd esti játéknapján. Egyrészt az esélyesebb Ajax 2-0-ra győzni tudott a nulla pontos AEK Athén otthonában, így tovább is jutott az E csoportból. Másfelől, ahogy azt görög csapatok meccsein megszokhattuk, volt balhé. Nem is kicsi. A két tábor a kezdés előtt összecsapott a tribünön. A hazai kemény mag közel férkőzött a hollandokhoz, s előbb egy görögtüzet lőttek be a vendégek közé, másodpercekkel később pedig molotov koktél robbant a vendégszektor oldalában. Az Ajax-drukkerek szétrebbentek, joggal rettegtek, ugyanis felcsaptak a lángok a szektor szélén.




A rohamrendőrök megindultak, gumibotoztak egy sort, véres fejű drukkerek maradtak utánuk. A szurkolói erőszakot a hírek szerint az válthatta ki, hogy a hollandok sorai közé Panathinaikosz-drukkerek férkőztek.




A Roma a spanyol bajnokság hatodikját fogadta. A Real Madrid ott folytatta, ahol az Eibar elleni 0-3-nál abbahagyta. Az ember azt gondolta volna, hogy Carvajal visszatérése pici önbizalmat csempész a szívekbe, de nem. Sőt, az első játékrász leújása előtt majdnem a sérülésből visszatért jobbátvéd adott gólpassz-passzt, de Cengiz Ünder kihagyta az évszázad top-3-as helyzeteinek egyikét. Tulajdonképp a továbbjutás szempontjából mindegy volt, ki hány gólt lő, a Plzen ugyanis a csapat történetének bravúrját elérve győzött Moszkvában, így a G csoportban eldőlt, hogy a két gigász jutott a nyolcaddöntőbe.

A Roma szemre is tetszetősebben játszott, míg odaát az év játékosának választott Modric csak fintorgott. Mi is, ugyanis a glóbusz egyik legpengésebb középpályása egy szemből csodásan letett labdát a tizenhatos vonaláról kirúgásra lőtt volna, ha nem pattan meg valakin, de olyan is előfordult, hogy teljesen rossz irányba passzolt. Egy sárgát azért kiharcolt magának teljesen feleslegesen.

A fordulás után a Real boszorkánya átkot szórt a rómaiakra. Egy hazai védő kiugratta rosszul sikerült fejessel Gareht Bale-t, aki gond nélkül lőtt a kapuba (0-1). Mire felocsúdtak volna a farkasok, 0-2 volt, Lucas Vázquez elé került Benzema beadása, aki közelről nem ünderezett. A Real negyed óra alatt még egy hármast bepakolhatott volna csak kontrából, de udvariasak voltak a vendégek, maradt a 0-2. 


Szalai Ádám két perc alatt kiállíttatta magát a Hoffenheim-Sahtar meccsen. Az 58., majd a 60. percben villant a lap, utóbbi egy rosszul sikerült becsúszás miatt, az ellenfél tizenhatosán belül.



Botorság volt, ráadásul csapata 0-2-ről állt fel óriási munkával, s 2-2-nél emberhátrányban cudar fél órának nézett ki a hátralévő idő. A Sahtarban egyébként Taison a nyolcvanadik brazil gólt lőtte: egyedül a Barcelona áll jobban ebben a mutatóban, ott a brazil légiósok eddig 83. találatot jegyeztek. A brazil támadó a 93. percben kihasználta az emberelőnyt, az ukránok elvitték a három pontot.


Szalait nem fogják megdicsérni.  

A Bayernben az „öregek” szórták meg a Benficát. Ribéry is betalált, Robben kettőt vágott. Csakúgy, mint Robert Lewandowski, aki 77. BL-fellépésén ötvenedik gólját lőtte. Ezzel már csak Ruud van Nistelrooy és Lionel Messi előzi meg a meccs/gól mutatóban a sorozatban. S ha már Nistelrooy: Robben a volt MU-csatár után a második holland, aki legalább 30 gólig jutott a Bajnokok Ligájában.

Manchesterben a borbélynál járt Fellaini könyörült meg José Mourinhón, s akadályozta meg, hogy pár napig megint rajta trollkodjanak az európai futballfanatikusok. Góljával 1-0-ra verte a United a svájci Young Boys-t. Mourinho gólöröme nehezen felejthető. 


A Bayern, az Ajax, a Lyonban döntetlenre végzett Manchester City, a United, a Real Madrid, a Roma és a Valenciát verő Juventus is továbbjutott egy fordulóval a vége előtt.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

E-CSOPORT
Bayern München–Benfica 5–1
Gólszerző: Robben (13., 30.), Lewandowski (36., 51.), Ribéry (77.), ill. Gedson Fernandes (46.)

AEK Athén (görög)–Ajax (holland) 0–2 (0–0)
G: Tadics (68., 72. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Livaja (67., AEK)

F-CSOPORT
Hoffenheim–Sahtar Doneck 2–3
G: Kramaric (17.), Zuber (40.), ill. Ismaily (14.), Taison (15., 93.)
Kiállítva: Szalai Á. (60., Hoffenheim)

Lyon (francia)–Manchester City (angol) 2–2 (0–0)
G: Cornet (55., 81.), ill. Laporte (63.), Agüero (83.)

G-CSOPORT
AS Roma–Real Madrid 0–2
G: Bale (47.), Lucas Vázquez (58.)

CSZKA Moszkva–Viktoria Plzen 1–2
G: Vlasic (10. – 11-esből), ill. Procházka (56.), Hejda (81.)

H-CSOPORT
Juventus–Valencia 1–0
G: Mandzukic (59.)

Manchester United–Young Boys 1–0
G: Fellaini (91.)

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás