promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mourinho gusztustalan játékkal és viselkedéssel győzött Torinóban
Borítókép:  Forrás: Twitter/Optajoe
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A BL-csoportkör felénél még soha nem állt olyan rosszul a Manchester United, mint jelenleg, de José Mourinho MU-s időszakában valljuk be, hogy ez annyira nem meglepő. Három meccs, négy pont, ez volt a szerdai játéknap előtt a mérlege az angoloknak. Ráadásul a Juve a 2003-as – United elleni – 0-3 óta minössze egyszer kapott ki BL-csoportmeccsen odahaza 35 mérkőzésen... Plusz az odavágót 1-0-ra az olaszok nyerték az Old Traffordon. Enyhén szólva nem az MU-nak állt a zászló a torinói összecsapásuk előtt.

A lelátó idén áprilisban tapsolta utoljára egy emberként, felállva Cristiano Ronaldót. Akkor még a Real játékosaként ollózott akkora gólt a BL-negyeddöntőben, hogy az olaszok is csettintettek. Most már sajátjukként imádják, főleg az olyan találatokért, mint amit szerdán szerzett. A középhátvéd Bonucci a felezővonal magasságából ívelt a tizenhatoson belülre, s a portugál a mögüle érkező labdát – ez talán az egyik legnehezebb lövésfajta – kapásból vágta a rövidbe 10 méterről. De Gea sóbálvánnyá válva nézte, esélye sem volt. Ez volt CR első BL-gólja a Juvéban – öt meccsen –, a bajnokságban 10/7-tel mutatkozott be.

Az MU hozta a szokásos tragikus játékát, felépített támadások, a klub hagyományaihoz mérten értékelhető stratégia nélkül, közben a Juve két kapufát lőtt, és számtalan helyzetet puskázott el. Aztán Mourinho behozta Matát és Fellainit, amivel megnyerte a meccset, bár ezt még ő maga sem gondolta volna. Mata egy Pogba felrúgásáért megítélt szabadrúgást tekert a bal sarokba 86. percben, majd jött a 90. perc, amikor egy újabb szabadrúgás után a labda utoljára három Juve-játékost – Szczesny, Bonucci, Alex Sandro – érve perdült a hálóba... Nem találják ki, hogy mikor fordított utoljára az MU 1-0-s hátrányból az utolsó öt percben BL-meccsen...

Már csak Mourinho önelégült arcára voltunk kíváncsiak a meccs utáni sajtótájékoztatón. Eddig sem kellett várni, a portugál a lefújás után a pályán hergelte a publikumot, a kezét a füléhez tartva jelezte, nem hallja, hogy éltetnék.


Miután a fél Juventus megrohamozta számon kérve visszataszító viselkedését, stábtagjai az öltözőbe menekítették. Frusztrációs indexe meccsről meccsre rekordot dönt.

Karim Benzema duplázott Plzenben az első félidőben, ezzel meglett a 200. gólja minden sorozatot figyelembe véve a Real Madridban. Az OptaJoe szerint ezzel ő lett a klub hetedik játékosa, aki át tudta lépni ezt a határt. A Trasfermarkt örökranglistáján viszont csak Raul és Cristiano Ronaldo van előtte. Mögötte pedig Puskás Ferenc. 0-4 állt az eredményjelzőn 45 perc után, a második félidőben eggyel toldott a Real. 


Két magyar érdekeltségű meccset is hozott a szerdai játéknap, egyiknek sem tapsoltunk örömünkben. Szalai Ádám sajnos csak a kispadon kezdett Lyonban, a Hoffenheim pedig egy 0-2-es félidővel. Szalai a 67. percben állhatott be végül, s csapata a 90. percben ki tudott egyenlíteni Kaderabek révén.

Eközben Manchesterben Kassai Viktornak egy olyan tizenegyest sikerült befújnia a City javára, amilyen csak a védők és kapusok legszörnyűbb rémálmaiban jön elő. Raheem Sterling vezetgette a labdát a Sahtar tizenhatosán belül, majd suta mozdulattal óriásit rúgott a földbe, egy vakondcsaláddal kevesebb. Kassai egy elrejtett félmosoly helyett a sípjába fújt, így Pjatov kapus hiába mutogatta a vakond holttesteket... Guardiola emberei az első félidőben lerendezték a meccset Gabriel Jesus és David Silva góljaival, Sterling a fordulása után azért nem csak botladozott, bevágott egyet ő is. A spanyolnak egyébként ez volt a harmadik találata a mostani sorozatban, soha nem kezdte még ilyen jól a BL-t. Hatnál állt meg a számláló.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
E-CSOPORT

Bayern München – AEK Athén 2–0 (1–0)
Gólszerző: Lewandowski (31. – 11-es, 71.),

Benfica – Ajax 1–1 (1–0)
G: Jonas (29.), ill. Tadics (61.)

F-CSOPORT

Lyon – Hoffenheim 2–2 (2–0)
G: Fekir (20.), Ndombele (28.), ill. Kramaric (65.), Kaderábek (92.)
Kiállítva: Kasim (51., Hoffenheim)

Manchester City – Sahtar Doneck 6–0 (2–0)
G: David Silva (13.), Gabriel Jesus (24., 72., 92. – az első kettőt 11-esből), Sterling (49.), Mahrez (84.)

G-CSOPORT

Viktoria Plzen – Real Madrid 0–5 (0–4)
G: Benzema (21., 37.), Casemiro (23.), Bale (40.), T. Kroos (67.)

CSZKA Moszkva – AS Roma 1–2 (0–1)
G: A. Sigurdsson (50.), ill. Manolasz (4.), Lo. Pellegrini (59.)

H-CSOPORT

Juventus – Manchester United 1–2 (0–0)
G: C. Ronaldo (65.), ill. Mata (86.), Bonucci (90. – öngól)

Valencia – Young Boys 3–1 (2–1)
G: Santi Mina (14., 43.), Soler (56.), ill. Assalé (37.)

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás