promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szegény Mo Salah is szobrot kapott, sajnálhatja
Borítókép:  Forrás: standard.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Még szeptemberben, a Falcao-szobor átadásakor gyűjtöttük csokorba a világ legvisszataszítóbb futballista-emlékműveit, melyek láttán az embert vagy a röhögés, vagy a hányinger kerülgeti. Egy újabb gyöngyszemmel gazdagodott a lista: Egyiptomban ugyanis átadták a nemzet bombázója, Mohamed Salah szobrát.

A BBC diplomatikusan szokatlannak nevezi a ballábas Liverpool-támadóról készített műalkotást, melyet vasárnap, az Ifjúsági Világfórumon lepleztek le Sarm-es-Sejkben. A rendezvényen több ezren voltak jelen, többek között Abdul Fattah al-Sziszi elnök is. A szobrot faragó, jó nevű Mai Abdel Allah az egyiptomi lapoknak azt mondta, azért készítette el a művet, mert Salah az egyiptomi ifjúság igazi példaképe. A hölgy úgy véli, a szobor kiváló lett és könnyen kivitelezhető. 

A szobor elkészültéről szóló hír hozzászólói kevésbé elégedettek, az Evening Standard tudósítása szerint gyakorlatilag szétszedték a valóban furcsára sikeredett alkotást, mely egyrészt csak halványan emlékeztet a futballistára, másfelől méretarányai sem stimmelnek.
salah szobor2

Az egyik Twitter-felhasználó a Reszkessetek betörők egyik rablójához, Marvhoz hasonlítja a szobrot.



Másnak a Simon and Garfunkel együttes jutott eszébe:



Megint másnak Leo Sayer brit-ausztrál énekes ugrik be elsőként a szobor láttán:



Nem ez az első sportolói szobor, mely ellentmondást nem tűrően vált mémmé néhány óra leforgása alatt. Maradonától Luis Suárezen át Michael Essienig hosszú a sor.

A legnagyobb visszhangot talán Cristiano Ronaldo képmása váltotta ki, melyet szülőhelye Madeira reptere mellett adtak át 2017-ben. Miután az internet népe hevesen elkezdte online gyepálni a készítőt, Emanuel Jorge da Silva Santost, a művész azt nyilatkozta, hogy igazán sajnálja, ő a legjobbat akarta kihozni a dologból. A szobrász végül kapott még egy lehetőséget, becsületére válljon, hogy a második műve azért sokkal jobb lett.
ronaldo szobor

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás