promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási EL-bravúr: a Vidi nyert Szalonikiben
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
És akkor Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki elnöke besétált a pályára oldalán pisztolyával, s megindult a játékvezető felé, fegyvere felé nyúlkálva. Szekrénnyi testőreinek kellett lefogni, hogy ne torkoljon tragédiába az AEK Athén elleni áprilisi bajnoki meccs. Az előzmény: a 90. percben esett PAOK gólt érvénytelenítette a játékvezető, így maradt a 0-0...

A videót muszáj betennem, ilyet úgysem látunk minden nap.


Ez ellen a PAOK ellen lépett pályára csütörtök este a MOL Vidi FC Szalonikiben, csak remélni tudjuk, hogy Orbán Viktornak, aki a Vidi összes EL-meccsére utazik, nem kellett sokáig ráznia Szavvidisz kezét a VIP-ben, s fotót sem lőttek sokan a pillanatról.

A Vidi két vereséggel (BATE 0-2, Chelsea 0-1), a PAOK egy vereséggel (Chelsea 0-1) és egy győzelemmel (BATE 4-1) kezdte a csoportkört az Európa-ligában. Így nagy bátorság nélkül kijelenthettük a meccs előtt, ha a Videoton nem tud pontot szerezni, minimálisra csökkennek a továbbjutási esélyei. Ezzel együtt Marko Nikolic öt védővel kezdett Szalonikiben, betonbiztos védekezésből indított kontrákra apellált a vendég csapat.

A 12. percben óriásit hibáztak a görögök: egy jobb oldali Videoton-bedobást megpróbált kiengedni az alapvonalon az egyik PAOK-védő, Nego azonban megkerülte, középre adott, Huszti pedig közvetlen közelről a hosszúba pöckölt. Husztiról egyébént pont ebben a pillanatban akartam leírni, mennyire nehézkes már. A gól előtt pár perccel „harcolt” ki a hazaiaknál egy szabadrúgást saját tizenhatosa közelében, mert lepattant róla egy görög játékos. Megbocsátok neki.


  1. december 7-e után újra gólt szerzett az Európa-ligában a Vidi (Sporting-Videoton 2-1, Sándor György).
A 23. percben Crespo (nem az a Crespo), remek helyzetben vehetett volna át egy hosszú átadást, de sután kapu fölé belsőzött. A fehérváriak remekül szűkítették a területet védekezésben, gyorsan visszaértek a görög ellentámadásoknál, így a PAOK nem tudott ordító helyzetbe kerülni. Pedig Paschalakis, Karelis és Limnios révén görög válogatott játékosok álltak a vidisekkel szemben – még ha nem is az alapcsapat tagjai.

A Vidi a tökéleteshez közel játszott az első félidőben: kétszer találta el a kaput, s két gólt szerzett belőle. A második találat kis szögletből született, Huszti ívelt be, Stopira maga mögött hagyta védőjét a hosszú saroknál, és a kapuba fejelt (0-2).


Pelkasz rögtön a gól után tesztelte Kovácsik reflexeit 16 méterről, de a kapus simán leért az erős löketre. A PAOK hiába birtokolta közel 70 százalékban a labdát, nem koncentráltak a befejezésnél a vendéglátók, így a magyar csapat vezetése nem forgott komoly veszélyben.

Razvan Lucescu a horvát Prijoviccsal akarta feldobni a támadójátékot, a csatár a bajnokságban duplájával eldöntötte az AEK elleni rangadót, és a BATE elleni EL-összecsapáson is betalált. A Vidi-védők ellen neki sem volt könnyű dolga, csúsztak-másztak, olykor s földön fekve szereltek a vendégek játékosai.

Előbb Scsepovics, majd Huszti is elhagyta a játékteret, a 35 éves magyar középpályás góllal, gólpasszal zárta meccset. Hodzic és Kovács István érkezett. A PAOK elkeseredetten támadt, átütő erő nélkül. Rögzített helyzetekből való beívelésekkel is próbálkoztak a hazaiak, mindhiába.

A Vidi-játékosok a felíveléseknél az utolsó fél órában szinte minden párharcot elveszítettek, a labdát alig-alig birtokolták, a görög kapu közelében sem igen jártak. Öt perccel a vége előtt Hodzic lépett ki Kovács István pompás labdájával teljesen egyedül, az ötösig sprintelt jó negyven métert, de Paschalakis gond nélkül hárította a ziccert.

Még ez a „pazarlás” is belefért, a Vidi három kaput eltaláló lövésből két gólt lőve, önfeláldozó védekezést bemutatva bravúr győzelmet ért el Görögországban (0-2), életben tartva továbbjutási reményeit.

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás