promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics Marci hasít Pekingben, már negyeddöntős
Borítókép:  Forrás: tenniscircus.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Miközben idehaza még mindig nem csillapodnak a Fucsovics Márton (és stábja) kontra teniszszövetség keltette hullámok, a teniszező menetel a China Openen Pekingben. Magyar idő szerint csütörtök délelőtt Fucsovicsnak mindössze 75 percre volt szüksége, hogy a kemény pályás ATP 500-as torna nyolcaddöntőjében elbúcsúztassa az olasz Marco Cecchinatót.

A 6:4, 6:2-es győzelem kulcsa a magabiztos adogatás volt: ugyan a magyar játékos egyetlen ászt sem ütött, kíméletlenül hozta a saját adogatásait, az olasz egyszer sem tudott brékelni. Nem úgy Fucsovics, akinek ötször is lehetősége nyílt erre, és háromszor is el tudta venni Cecchinato szerváját. Fucsovics nem akármilyen skalpot szerzett: nyolcadik helyen kiemelt ellenfele 22. az aktuális világranglistán, míg a magyar 45.

A negyeddöntőben egy újabb olasz, a világranglista 13. Fabio Fognini vár Fucsovics Mártonra, aki Andrej Rublevet verte ugyancsak két szettben.

A pekingi verseny egyébként rangos, top-10-es játékosok is elindultak, mint Juan Martin Del Potro, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov (már kiesett) és a közvetlen élmezőnyhöz tartozók, mint Fognini, Fernando Verdasco és Kyle Edmund. Utóbbival edzett is egy jót a tornára való bemelegítésként.
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

First practice in Beijing @chinaopen with @kyle.edmund ????? #atp500 #chinaopen

Fucsovics Marton (@fucsovicsmarci) által megosztott bejegyzés,


Fucsovics bizakodó hangú Facebook-poszttal nyugtázta továbbjutását.



Majd Instagram-posztban adta szurkolói tudtára, hogy már a helyi médiának is nyilatkozott.

Ami biztos, hogy az év végi versenyeitől függetlenül ezzel a győzelemmel biztosan a legjobb ötven között marad a ranglistán. A következő hetekben ázsiai tornákon indul majd Fucsovics, aki párosban már elbúcsúzott a küzdelmektől.

Babos Tímea egyéniben és párosban is kiesett. 

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás