promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Auf Wiedersehen: Vranjes dicstelenül távozik Veszprémből
Borítókép:  Forrás: handbollskanalen.se
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Zúgott az Auf wiedersehen a Veszprém Arénában szombaton, a nyáron igencsak meggyengült Vardar Szkopje nyert a bakonyi városban a Bajnokok Ligája 3. fordulójában (25-27). A közönség németül fejtette ki félreérthetetlenül a véleményét, Ljubomir Vranjes ugyanis hosszú éveken át edzősködött Flensburgban. A BL-ben múlt héten Barcelonában is kikaptak Nagy Lászlóék, és a nézők eddig bírták türelemmel, a szerb gyökerű svéd mester távozását kívánták.

A meccs összefoglalója: 

Vranjes tavaly nyáron vette át a Veszprémet, mely egyhuzamban ötödjére – a vezetői elvárásokkal ellentétben – már nem jutott be a BL négyes döntőjébe, sőt a magyar bajnoki címet is elbukta 11 év után először a Szegeddel szemben.

A szurkolók egyik fele már a bajnoki döntő elvesztése után is tüntetett ellene, de a tiltakozás mostanra érte el azt az ingerküszöböt, ami már a vezetőségnél is beszédtéma lett.

Bár tavaly júliusban 2020 nyaráig szóló szerződést írt alá Vranjes, az Ekipa.mk macedón lap hétfőn azt írta, amit a Hosszabbítás vett észre először itthon, hogy Veszprém kirúgta a vezetőedzőt.

Mivel egyelőre nem érkezett reakció, felhívtuk a Veszprém sajtósát az ügyben. Sevinger Zsolt egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni az ügyben, de azt ígérte, igen hamar lehet számítani valamilyen közlésre a klub részéről. Délután jött is a megerősítés: Vranjest, másodedzőjét, Björn Sätherströmöt és Nikola Eklemovicsot, a csapat sportigazgatóját is elbocsátotta a klub, az edzéseket az új vezetőedző érkezéséig Gulyás István fogja tartani, írta a Veszprém honlapja.

A svéd edző alig több mint egyéves munkája során egy Magyar Kupát nyert a bakonyiakkal. 
A csapategység megbomlása mellett a Veszprémben a klub szerves részének tekinthető szurkolótábor már korábban elveszítette a hitét az edzőben. Információink szerint érkezése óta nem mindenkivel sikerült harmonikus viszonyt kialakítania a klubnál, ez is közrejátszhatott abban, hogy végül szakítottak vele. 

Vranjes egyébként a magyar válogatott kapitánya is, de a Magyar Kézilabda-szövetséggel van egy külön szerződése a svéd szakembernek, veszprémi búcsúja nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nemzeti csapatot is elhagyja. Minden bizonnyal le kell majd ülni tárgyalni vele. Novák András, a szövetség főtitkára így értékelte a kialakult helyzetet:
Válogatottunk készül a jövő januári világbajnokságra, amely a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú, de természetesen önmagában is az. A sorsolásunk kedvezőnek mondható, a csapatunk erős, a tét óriási. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb esélyekkel vágjon neki a világbajnokságnak. Hogy ez ebben a konkrét ügyben és helyzetben mit jelent, arról e pillanatban még semmi végérvényeset nem mondhatunk, mert az előállt szituáció számunkra is új és váratlan. Konzultálunk az érintettekkel, elsősorban magával a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése közelebb vihet minket a helyzet optimális kezeléséhez.
A magyar válogatott legközelebb október 24-én, Érden, a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára, a 2019-es világbajnokságot pedig január 11-én, Koppenhágában kezdi meg Argentína ellen.

Időközben már a lehetséges utód neve is felmerült: David Davis lehet a veszprémi edző,aki a Vardarnál volt másodedző, és jelenleg Egyiptom nemzeti válogatottját irányítja.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás