Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Horváth Ferenc könnyek között búcsúzott Balmazújvárostól

Horváth Ferenc könnyek között búcsúzott Balmazújvárostól

Sport & Szabadidő

Horváth Ferenc könnyek között búcsúzott Balmazújvárostól

Sport & Szabadidő

Promotions 06:08
A csakfoci.hu npár napja már megírta, hogy Horváth Ferenc nemsokára feláll a balmazújvárosi kispadról. A portál ismeretei szerint a trénernek és stábjának hosszú ideje tartoztak fizetéssel, ez megkönnyítette a tréner döntését. Csütörtökön annak rendje és módja szerint be is jelentették a Haladás honlapján, hogy Horváth immár a vasiak vezetőedzője. Nem lesz egyszerű dolga a tökutolsó Halinál.

Kicsit még érdemes visszatérni a keleti végekre, ugyanis köztudott volt, hogy Horváth nagyon szerette a balmazújvárosi keretet, a játékosairól számtalanszor beszélt nagy elismeréssel a nyilvánosság előtt, amíg a csapat első osztályú volt. Amikor az utolsó tavaszi fordulóban az óriási erőfeszítések ellenére kiestek, Horváth teljesen maga alatt volt, nehezen emésztette meg a történteket.

Ahogy a mostani távozását is nehezen fogja: a Monor elleni szerdai győztes kupameccs után a játékosok a levegőbe dobálták, ölelgették, a szurkolók, klubnál dolgozók közül volt, aki sírva búcsúzott tőle. A tréner is elérzékenyült, könnyek szöktek a szemébe, amikor a helyi tévének hosszan nyilatkozott távozása körülményeiről. (A videón 4.17-től.)
Borzasztóan jól éreztem magam ebben a közegben, hosszú távon is el tudtam volna képzelni a jövőt itt. Szeretem a játékosokat és rendkívül kedvelem azokat az embereket, akik a meccsekre kijártak. Akárhogy szerepeltünk, itt engem soha senki nem kérdezett fel az utcán, mindig csak biztattak. Feltétel nélküli szeretetet kaptam.
Horváth leszögezte, jelenleg nincs politikai akarat a városban arra, hogy visszajussanak az NB I-be, sőt másra sem.
A feltételek nem adottak, hogy komolyabb NB II-es csapatot csináljunk. A választás óta új vezetése van a klubnak, azóta bizonytalanok a feltételek. Sajnálom, hogy Balmazújvárosnak nincs szüksége a futballra. Lassan két hónapja nem kaptam fizetést, és vannak más gondok is. Remélem, hogy be tudja fejezni a csapat a bajnokságot.
Az itt töltött emlékeket firtató kérdésre Horváthnál eltört a mécses.
Nagyon sokat kaptam ettől a csapattól, visszaadta a futballba vetett hitemet. Az ember életében egyszer adatik meg, hogy ilyen játékosokkal dolgozzon együtt. Lehet, hogy nem ez életem legjobb helye vagy ahol a legtöbb pénzt kerestem, de ez a hely az, ahol a legtöbbet kaptam eddig. Minden búcsú nehéz, főleg a mostani, aminek nem biztos, hogy el kellett volna jönnie. Van egy nagyon nagy balmazújvárosi hűtőmágnes a hűtőnkön. Azt gondolom, hogy az soha nem fog lekerülni onnan.
(Gaba)

Borítókép: Forrás: m4sport.hu