promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Falcao legalább olyan gusztustalan szobrot kapott, mint Ronaldo vagy Maradona
Borítókép:  Forrás: turntsports.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Dicstelen sorba állt be Radamel Falcao. A kolumbiai focizseniről készült egy köztéri alkotás, mely legalább annyira visszataszítóra sikeredett, mint Cristiano Ronaldo vagy épp Maradona szobra. Az ESPNFC összeállítására nincs jobb szó: tragikomikus.

Falcao az Atlanti-óceán partján fekvő észak-kolumbiai város, Santa Marta szülöttje. Egy Antonio Irisma nevű szobrász nyert el bizonyára nem kevés pénzt azért, hogy a Monaco világhírű csatáráról készítsen egy 20 láb magas szobrot. A műremek 10 millió pesóból, vagyis mintegy 3300 dollárból készült el. A leleplezés pillanatában bizonyára sokan fulladoztak: ki a röhögéstől, ki a sokktól. A szobor szemernyire sem hasonlít a futballistára, még az is lehet, hogy rossz fotó alapján látott munkához a mester. Ha valakihez kellene hasonlítani, talán leginkább Juan Román Riquelme az.

falcao szobor1

Hasonló komédia/szégyen esett meg Cristiano Ronaldóval, akinek 2017-ben adták át a mellszobrát a madeirai reptér mellett. Nincs rá jobb szó, az alkotás riasztóra sikeredett. Annyira rémséges volt, hogy azóta ki is cserélték, az eredetiről készített képeket azért érdemes lementeni, s csak rápillantani, ha az embernek rossz kedve van.

ronaldo szobor

Diego Maradona hiába két lábon járó félisten a föld legtöbb pontján, tavaly sikerült róla egy olyan képmást készíteni, mely egyszerre nevetséges és szánalmas. Az indiai Kolkatta városában tavaly decemberben ő maga leplezte le az alkotást, csoda, hogy nem küldte el a fenébe a szervezőket és a szobrászt. Az ESPN szerint az arc leginkább Bobby Ewingra, a Dallas sorozat egyik szereplőjére hasonlít.

maradona szobor

A fentieknél kisebb horderejű kritikacunamit indított el Luis Suárez Salto városbeli szobra, és Michael Essien emlékműve a ghánai Kumasi település parkolójában. Utóbbiról a fotót is betesszük, kétségkívül botrányos.

essien szobor

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás