promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Babos Tímea 175 hét után szakított edzőjével
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 25 éves magyar játékos a Facebook-oldalán megjelent csütörtöki magyar és angol nyelvű közleményében emlékeztet rá, hogy közel öt évig, 2014 tavasza óta dolgozott együtt a monacói szakemberrel. A szöveget változtatás nélkül közüljük:
Nehéz szavakba önteni, sőt, lehetetlen összefoglalni az elmúlt majdnem 5 évet (egészen pontosan 175 hetet), amit Thomas-szal együtt töltöttünk.
Szeretném megköszönni Neki a kitartását, a munkabírását és legfőképpen azt, hogy mindig hitt bennem. Nagyon sok mindenen mentünk keresztül, volt sok-sok nevetés, öröm, győzelmek és persze olykor bánat és könnyek is, de minden helyzetet együtt éltünk meg, igazi csapatként.
Nap nap után dolgoztunk a sikerért, megalkuvást nem ismerve; meg sem tudom számolni a hajnali edzéseket, vagy épp’ a konditeremben és teniszpályán töltött órák számát. Bármit is dobott elénk a sors, mi összetartottunk, mert jobbak akartunk lenni.
Soha nem fogom elfelejteni, hogy Thomas segítségével lettem Top25 WTA játékos, WTA páros világelső, világbajnok és Grand Slam bajnok.
Büszke vagyok a közös munkánkra, az eredményeinkre és az őszinteségen alapuló kapcsolatunkra, de eljött a váltás ideje, ezért közös megegyezéssel és fájó szívvel döntöttünk úgy, hogy le kell zárni ezt a szép és sikeres időszakot.
Nehéz lesz a váltás, de előre kell néznem, hiszen bőven vannak még megvalósítatlan céljaim és álmaim és képesnek érzem magam arra, hogy fejlődjek, még jobb legyek.
Még egyszer köszönöm Thomas munkáját, hitét és bizalmát, és a legjobbakat kívánom Neked, Barátom!

Thomas Drouet szintén közleményben reagált (volt) tanítványa szavaira, ebben megköszönte az elmúlt évek munkáját:
Én is szeretném megköszönni Tímeának! Mindennap keményen dolgoztunk egyénileg és csapatként is, büszke vagyok a közösen elért nagyszerű eredményekre! Természetesen mindig lehetünk jobbak, de jobban szeretem, ha a pozitív oldalt nézzük. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ebben a közegben a közös öt év nem számít »normálisnak«, ha nem vagy családtag. Erre is büszke vagyok, hiszen nagyon sok nehéz pillanatot kezeltünk eredményesen, soha nem hibáztattuk egymást, mindig arra gondoltunk, hogyan tudnánk javulni, hogyan tudnánk jobbak lenni.
Szeretnék köszönetet mondani Tímea családjának is, igazán nagy támogatást nyújtottak, még a legnehezebb pillanatokban sem ítélkeztek és nem is mondtak rossz véleményt. Hatalmas segítséget adtak hogy erős kapcsolatot és bizalmat építsünk ki Tímeával. Most úgy döntöttünk, hogy befejezzük a közös munkát. Úgy érezzük, eljött az a pillanat, amikor új célokra, új hangokra és új mondatokra van szükség. Az is biztos, hogy barátok maradunk!
Babos Drouet irányításával három egyéni WTA-tornagyőzelme (2018 Tajvan, 2017 Budapest, 2015 Tajvan) mellett öt alkalommal volt finalista, míg párosban 11-szer ünnepelhetett. Addigi legnagyobb sikereként tavaly év végén a cseh Andrea Hlavackovával megnyerte a páros világbajnokságot.

Legjobb Grand Slam-szereplései is a monacói edzőhöz kötődnek: egyéniben a 2016-os US Openen a harmadik fordulóig jutott, míg idén az Australian Openen – Kristina Mladenovic párjaként – győzni tudott, és további három alkalommal (2014-ben Mladenoviccsal Wimbledonban, 2016-ban Jaroszlava Svedovával ugyancsak Wimbledonban, 2018-ban a US Openen Mladenoviccsal) volt finalista. Vegyes párosban két GS-döntőt játszhatott (2015 Wimbledon, Alexander Peya, 2018 Australian Open, Rohan Bopanna oldalán).

Az egyéni világranglistán pályafutása legjobbjaként 2016 szeptemberében a 25. volt, míg párosban jelenleg is ranglistavezető.

Sajtóhírek szerint Drouet a világranglista 102. helyén álló, 20 éves, orosz Anna Blinkova edzője lesz. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a magyar játékos új edzője, miközben Babos Tímea és Fucsovics Márton összeveszett a Magyar Tenisz Szövetséggel.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás