promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Serena Williamsre volt kiakadva a világ, most a karikatúráján háborog
Borítókép:  sportingnews.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Portálunk is beszámolt arról, hogy Serena Williams teljesen kiakadt a US Open szombat este rendezett női egyes döntőjében, melyet a japán Naomi Osaka 6-2, 6-4 arányban simán megnyert ellene. Az amerikai teniszező nem játszott élete formájában, így alaposan felhúzta magát. Először azért kapott büntetést, mert jelzések érkeztek a lelátón helyet foglaló edzőjétől, Patrick Moratogloutól, ami nőknél Grand Slam-tornákon tiltott, a WTA Tour egyéb tornáin engedélyezett.

A tilalom ellen egyébként egyre többen szólalnak fel, és már a fiatal férfi versenyzőknél is van olyan torna, ahol engedélyzik az edzői tanácsadást. Ugyan Williams tagadta, hogy Moratoglou jelzéseket adott volna neki, de a tréner utóbb elismerte tettét.

A második büntetést azért kapta a 24-szeres Grand Slam-győztes, mert földhöz vágta az ütőjét. Legvégül pedig azért, mert ordítozni kezdett az edzői jelzések miatt büntetést kiszabó vezetőbíróval, csalónak és tolvajnak nevezve őt. Emiatt egy game-t is elvettek tőle, amit utóbb, a sajtótájékoztatón könnyek között szexizmusnak bélyegzett.

Ezek után melbourne-i lap egy karikatúrát közölt az ausztrál Mark Knight „tollából”, amin az örjöngő Williamset figurázza ki. A képre még az van írva: „Nem engednéd inkább nyerni?" – kérdezi a székbíró a japán teniszezőt.

Serena20180912

A karikatúrát látva rengetegen felháborodtak, egyesek szexistának bélyegezték. Az egyik legnagyobb név, a Harry Potter-könyvek szerzője, J. K. Rowling volt, aki Twitteren gúnyosan csak gratulált „a legnagyobb ma élő sportolónő” kifigurázásáért.

20917664 59a7bdeeb466064f95b0b61081237f45 wm

Mark Knight rádióinterjút adott, amiben megvédte munkáját, és azt mondta:
Azt mondják, rasszista vagyok, mert afroamerikai nőként ábrázoltam Serenát. Egy erős alakként rajzoltam le, hiszen az is.
Ezzel a mondatával a rajzoló csak olajat öntött a tűzre. Látva a reakciókat törölte magát a Facebookról, valamint a Twitteről is, ahol sok rajzát osztotta meg a nagyközönséggel, valamint elérhetetlenné vált az újságírók számára.

Knight főnöke, az újság szerkesztője, Damon Johnston azonban megvédte kollágáját, ugyanis szerinte a rajz a műfaj szabályainak megfelelően gúnyolódik a teniszezőnőn. Egyáltalán nem szexista, egyszerűen csak megkérdőjelezi, hogy több millió ember bálványa viselkedhet-e egyáltalán így a sportpályán, és a karikatúrista a szerkesztőség teljes támogatását élvezi. Sőt, Twitter-posztjában azt is megemlítette, hogy a szerdai lapszám címlapján lesz (és így is jelent meg) a kifogásolt rajz, több vitatott karikatúra társaságában, azzal a szöveggel, hogy „Üdvözöljük a PC világban!”

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás