promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közleménycunami: Babos Tímea, Fucsovics Márton és Sávolt Attila is megszólalt
Borítókép:  Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Fucsovics Márton pénteken hosszú Facebook-posztban ment neki a szövetségnek: említve a tisztelet és a megfelelő támogatás hiányát. Most ott tartunk, hogy a legjobb magyar férfi játékos ki akarja hagyni a szeptemberi, csehek elleni sorsdöntő Davis Kupa-mérkőzéseket. A tét az, hogy a Világcsoportban, vagyis a legmagasabb szinten tud-e maradni a magyar válogatott.

Mint már megírtuk: értesüléseink szerint Fucsovicsék felvetései jórészt a hazai tenisz támogatási rendszerét érintik, és az azzal kapcsolatos problémákat.

Minden érintettet megkerestünk – Sávolt Attila kivételével – érdemben csak Dr. Pákay Péter ügyvéd, aki a teniszszövetség elnökségi tagja, nyilatkozott. Ő azt mondta, nem érte váratlanul Fucsovics Márton Facebook-posztja, ez csupán idő kérdése volt. Megerősítette, hogy volt elnökségi ülés az ügyben, és azt is, hogy két elnökségi tag lemondott – bár ő úgy véli, nem Fucsovicsék ügye miatt.

Szombat este napjaink legjobb magyar női teniszezője adott ki közleményt New York-ból, majd vasárnap közös nyilatkozatot jelentetett meg a korábbi Grand Slam-győztes, jelenleg az MTK-nál edzősködő Temesvári Andrea és Markovits László, a Vasas SC elnöke.

Kedd este Fucsovics Márton a szerb világsztár, Novak Djokovic ellen lépett pályára a US Openen, és bár megráncigálta az oroszlán bajszát, legyőznie nem sikerült, míg Babos Tímea – magyar idő szerint – szerda reggel szenvedett vereséget.

A lényegi kérdések magyar szermpontból – szinte – eldőltek az év utolsó GS-versenyén, bár Babos Tímea párosban természetesen még versenyben van, Sávolt Attila is „papírra” vetette gondolatait, és Facebook-posztban mondta el, hogy mit gondol a jelenlegi helyzetől.

A Magyar Tenisz Szövetség elnöksége megvárta, hogy minden érintett a nyilvánosság elé álljon, majd szerda este egy hosszú közleményben reagált a vádakra. Pontokba szedték meglátásaikat Babos Tímeával és Fucsovics Mártonnal kapcsolatban.

Csütörtök délután minden érintett Facebook-posztban reagált a szövetség közleményére. Ezeket most változtatás nélkül közöljük.

Először Babos Tímea ragadott „tollat”:

A Magyar Tenisz Szövetség szerdai közleménye tökéletes példa arra, hogy miért lehetetlen az együttműködés játékosként az MTSZ jelenlegi operatív vezetésével.
„A Magyar Tenisz Szövetség Facebook bejegyzésekre eddig sem kívánt és a jövőben sem kíván reagálni” – kezdődik a közlemény.


Ehhez képest már múlt szombaton megjelentetett egy közleményt Fucsovics Marci Facebook-bejegyzésére reagálva, amit ráadásul úgy zárt, hogy „…a részletekről nem a nyilvánosság előtt kellene egyeztetnünk”.

Ennek szellemében történt is egy megbeszélés hétfőn, ami sajnos nem hozott előrelépést, de mindkét fél kifejezte szándékát a párbeszéd folytatására, majd az MTSZ az egyeztetések folytatása helyett egy rendkívül méltatlan, a tényeket elferdítő, igaztalan állításokat megfogalmazó újabb közleményt jelentetett meg, pont akkor, amikor Babos Tímea és Fucsovics Marci is pályán volt a US Openen.

Nézzük a Szövetség állításait:
1. Babos Tímea juniorkora óta a nemzetközi teniszvilág egyik legkiemelkedőbb tehetsége, aminek megfelelően már 2010-ben 3 junior Grand Slam párosbajnoki trófeát szerzett, név szerint a Roland Garros, Wimbledon és a US Open junior párosbajnoka lett.

Az MTSZ kijelentése nem fedi a teljes valóságot (Babos Tímea további eredményei a kijelentés szerint nem számítanak a magyar tenisz történelmében), ugyanis az a következő:
- junior-világranglista-2.
- 3x junior Grand Slam-bajnok párosban, 2x döntős párosban
- ifjúsági olimpiai bronzérmes párosban, 4. helyezett egyéniben Szingapúrban
- egyéni Európa-bajnok U16ban, 15 évesen
- junior wimbledoni elődöntős egyéniben
- Winter Cup-győztes (14 éves téli csapat Európa-bajnokság)
- 3x ezüst-, 3x bronzérmes különböző korosztályos Európa-bajnokságokon
- Junior Fed-kupa (U16) 3. helyezett csapatban
- Nations Cup (nem hivatalos U12-es csapat Európa bajnokság) győztes


2. Babos Tímeát a Magyar Tenisz Szövetség mindenkori szakmai és anyagi támogatási lehetőségeihez mérten gyerekkorától maximálisan támogatta.
Ez a megfogalmazás a klasszikus „Nesze semmi, fogd meg jól”. A valóság a következő:
Timi edzéseit, versenyprogramját, menedzselését a kezdetektől 2013-ig édesapja, Babos Csaba végezte (menedzselését részben a mai napig), a Szövetségtől függetlenül. Ez idő alatt Babos Csabát a Szövetség semmilyen szakmai továbbképzésben nem részesítette, ezeket saját pénzén, önerőből végezte. A „lehetőségekhez képest maximális anyagi támogatás” a valóságban a kb. 110 millió forintnyi költségvetésnek csupán a 6.2%-át tette ki, ebből is a legnagyobb hányadot az eredmények után adható ösztöndíjjal a Gerevich Alapítvány finanszírozta és nem az MTSZ.


3. Babos Timea sportágunk 2013-as KSF-be kerülése óta 2014-ben, továbbá 2016-ban és 2017-ben rendelkezett MTSZ éves támogatási megállapodással.
Érdekes tény, hogy 2012 (Timi első profi éve) óta nem született minden évben megállapodás az első számú női játékos és a Szövetség között, holott ez idő alatt Timi minden évet a top 100-ban zárta a világranglistán és rendelkezésre állt a nemzeti válogatottban, a Fed-kupa csapatban.


4. Babos Tímea ezen, MTSZ-támogatási megállapodással rendelkező években összesen több mint 45 000 000 forint támogatásban részesült.
45 millió forint egy átlagember számára sokkolóan magas összeg, azonban ha ezt az összeget 7 évre elosztjuk, az 6.43 millió forintnyi támogatást jelent évente. Ezt a támogatást bármelyik „NEK" Akadémián pallérozódó, nagyon maximum közepes nemzetközi sikereket elérő játékos többszörösen megkapja. Timi eredménylistája önmagáért beszél, amiért – részben – az MTSZ jelentős állami támogatáshoz jutott (csak ebben az évben 4–4.5 milliárd forint közötti összegről beszélünk):
- világelső párosban; az első magyar felnőtt világelső
teniszben
- Australian Open-bajnok női párosban, 2018 (38 esztendő után)
- WTA Finals-győztes (világbajnok) női párosban, 2017 (egyedüli magyarként)
- 2x wimbledoni döntős női párosban. 1x wimbledoni elődöntős női párosban
- 3x WTA egyéni tornagyőztes (2018 Tajpej, 2017 Budapest, 2012 Monterrey
- 1x WTA 125k egyéni tornagyőztes (2015 Tajpej)
- 18x WTA-tornagyőztes párosban
- 5x WTA-döntős
egyéniben, 11x WTA párosfinalista
- 2x Grand Slam vegyespáros-döntős (Wimbledon, Australian Open)
- Roland Garros-elődöntős vegyes párosban
- 2x olimpikon (2012, 2016)
- 6 éve a WTA top 100 tagja
- 12x ITF Women's Circuit egyéni győztes


Megjegyzés: azokban az években, amikor nem volt megállapodás, az MTSZ használta Timi nevét, arcát, eredményeit, mind a szurkolók, mind az állam felé történő kommunikációjában. Ennek pénzben kifejezett értéke is van, amit a világ legtöbb országában megtapasztalhatunk. Továbbá, Timi két nyári olimpián vett részt, az ezekre való kvalifikációt saját költségvetéséből fedezte, az MTSZ semmilyen támogatást nem nyújtott. 

A Fed-kupa alatt az MTSZ sportbiztosítást nem kötött Timire, így sérülés esetén több száz millió forintos anyagi kár érheti, ami megtérítetlen marad.

A 7 év alatti, 45 millió forintos támogatásból Timi számlákkal bizonyíthatóan 645 millió forintot költött el edzői bérekre, utazásra, étkezésre, szállásra, felkészülésre, egészségügyi ellátásra. Az MTSZ által nyújtott támogatás Timi költségvetésének 14%-a, az összes többit Timi saját keresetéből finanszírozta.

5. Babos Tímea részére a 2018-as évre nagyságrendileg ugyanazt az ajánlatot tettük, mint Fucsovics Márton esetében, amivel kapcsolatos megállapodás még nem született meg.
Az MTSZ elnöksége 2017 novemberében elfogadott egy támogatási tervezetet, melyet többtucatnyi írásos (nem beszélve a telefonos) megkeresésre végül 2018. augusztus 27-én a kora esti órákban küldött meg Timi részére, jó pár nappal az említett első Facebook-bejegyzés után!
Kijelenthető, hogy az együttműködés egy olyan Szövetséggel, amely a regnáló páros világ- és Australian Open-bajnokot, jelen pillanatban is páros világelsőt hónapokon keresztül ignorálja, igencsak nehézkes. 


Az erkölcsi megbecsülés hiányát Timi a közleményében többször kiemelte: miközben a játékosok a US Openen versenyeznek, az MTSZ a közvéleményt negatív irányba befolyásolja az MTSZ kommunikációs igazgatójának férje segítségével, aki pár nappal korábban a következő kommentet jelentette meg Babos Tímea Facebook-oldalán: Szégyen amit itt muveltek élsportolók! A valóságot elferdititek és a szurkolókat használhatjátok Önös érdekre. Pénz, pénz és megtöbb pénz kell! Hamar felejtetek...", majd erre magának reagálva "kihagytad a posztból, hogy a szövetség a hibás amiért nem nyersz egyéni meccset"... 

Horváth Csaba jelenleg is az MTSZ-en keresztül kapott hivatalos akkreditációval van jelen a US Openen, tehát a kommentje semmiképp nem tekinthető magánvéleménynek. 
Sajnos Horváth Csaba kommentje hűen tükrözi az MTSZ hozzáállását a játékosokkal szemben. Timi esetében teszi ezt egy olyan játékossal, aki 12 éves kora óta minden évben a címeres mezt magára öltötte a Szövetség felkérésére. (2018-ban kapitányi beleegyezéssel maradt távol, hogy a fiataloknak esélyt adjon, ami ellentétben áll a Szövetség hazug kommunikációjával, miszerint Timi azért nem játszott idén, mert irreálisan magas összeget követelt.)


Babos Tímea és Fucsovics Márton úgy gondolja, hogy amíg ezen a hozzáállásbeli problémán nem sikerül egyértelműen változtatni, addig nehéz konstruktív együttműködést kialakítani, mert a körülmények nem adottak hozzá.

Babos Tímea és a menedzsment


Majd Sávolt Attila, Fucsovics Márton edzője – aki az utóbbi időben nem igazán volt aktív közösségi oldalán, most két nap alatt második bejegyzését írta – sem hagyta szó nélkül a szerda esti közleményt:

A Magyar Tenisz Szövetség szerdai közleményére reagálok.

2015 novembere óta vagyok Fucsovics Marci edzője. Az elmúlt közel három év alatt 38.239.797 Ft-ot „bocsátott a rendelkezésemre" a Szövetség ahogy ők fogalmaztak, tehát az általuk leközölt közel 70 millió Ft esetleg egy bruttó összeg lehet, ami így ebben a formában megjelentetve enyhén szólva is félrevezető. Hozzáteszem, hogy ez az összeg havi lebontásban messze elmarad attól, amit egy hasonló szinten lévő külföldi játékos edzőjeként keresnék.

A nemzetközi porondon ezen a szinten kb. heti 2500€(nettó) -nál kezdődnek a fizetések.

Mindenesetre azt már legalább mindenki tudja, hogy a Magyar Tenisz Szövetség elmúlt három évi költségvetéséből mire ment el kevesebb, mint 1 % már csak azt kell megtudni , hogy a többi 10 milliárd 300 millió Ft mire ment el, hova tűnt?

Nem igaz, hogy magas pénzjutalmat és vezetői pozíciót kértem volna a főtitkár úrtól. Valóban voltam bent a főtitkár úrnál a nyár elején és azt mondtam neki, hogy azonnal rendezni kell tanítványom Fucsovics Marci menedzselése körüli áldatlan és átláthatatlan állapotokat. Hónapok óta jeleztem neki, hogy összeférhetetlennek tartom, hogy a szövetség főtitkára egyben a legjobb férfi játékos menedzsere is. Marci is többször jelezte nekem, hogy nagyon átláthatatlan a helyzet számára és közel egy éve szorgalmaztam a főtitkár úrnak azt is, hogy üljön le Joó Györggyel, tegyék tisztába ezt a helyzetet. 

Az egész ügy kirobbanásának az egyik legfőbb oka, hogy Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, egójától vezérelve bosszúhadjáratot indított ellenem és Marci ellen, mert Marci megmondta neki, hogy azt szeretné, ha egyedül Joó György folytatná menedzselését. Ami az állítólagos vezetői pozíciót illeti, a tény az, hogy az elmúlt két évben sokszor jeleztem Szövetség vezetésének, hogy nagyon rossznak tartom a szakmai munka irányát. Olyan lényeges kérdésekre, mint az utánpótlásnevelésre és az edzőképzésre nem fordítanak időt és forrásokat. Azt gondolom, hogy lehet bármennyi versenyt rendezni Magyarországon, ha nincsenek és nem lesznek megfelelő szakemberek, akkor jó játékosok sem lesznek hosszútávon. Felajánlottam a szakmai tudásomat és segítségemet egy edzői továbbképzés koncepciójának kidolgozására és ennek elindítására. Tavaly februárban idehoztam a világ legelismertebb edzői szervezetének az ATP hivatalos edzői szervezetének a GPTCA-nak edzői továbbképző konferenciáját, amin személyes kapcsolataimnak és meghívásomnak eleget téve olyan edzői nagyságok tartottak előadásokat a magyar edzőknek, mint Toni Nadal és Magnus Norman.

Ezt a szakmai vonalat és projektet szerettem volna elindítani a Magyar Tenisz Szövetségben, de szinte semmibe vették a törekvéseimet, a felajánlott segítségemet a magyar tenisz érdekében.

Az a kijelentése pedig a szerdai közleménynek, hogy kapacitás hiányában amúgy sem lennék alkalmas bármi egyéb tevékenységre edzői munkám mellett, enyhén szólva is vicces, ha figyelembe vesszük azokat a tényeket, hogy ki milyen és mennyi feladatokat tölt be jelenleg az MTSZ vezetésében. Példaként : 1. Richter Attila a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, ATP-versenyigazgató, WTA-versenyigazgató , ATP Challenger-versenyigazgató, ITF future tornaigazgató, Fucsovics Márton menedzsere jó ideig, Tennis Europe alelnöke, az ITF Nemzetközi Davis Kupa bizottsági tagja; 2. Juhász Gábor a Magyar Tenisz Szövetség sportigazgatója, Federation Kupa kapitány, Davis-kupa-csapat menedzser és legújabban Stollár Fanny edzője.

Teniszszakmai múltunkat és tudásunkat pedig egyikükkel sem szeretném egy lapon említeni.


Végül, de nem utolsó sorban Fucsovics Márton is „darabokra szedte” a szövetség kommünikéjét:

Sziasztok!
Két napja büszke voltam. Most csalódott és szomorú.
Akik ismertek, tudjátok, hogy soha nem adom fel a pályán. Igaz ez a pályán kívül is.
Kérem, olvassátok el a közleményünket!
P.S. Teniszező vagyok, mostantól csak arra szeretnék koncentrálni, remélem, hogy tiszteletben tartják!


A Magyar Tenisz Szövetség szerdai közleménye tökéletes példa arra, hogy miért lehetetlen az együttműködés játékosként az MTSZ jelenlegi operatív vezetésével.
„A Magyar Tenisz Szövetség facebook bejegyzésekre eddig sem kívánt és a jövőben sem kíván reagálni."- kezdődik a közlemény.
Ehhez képest már múlt szombaton megjelentetett egy közleményt Fucsovics Marci Facebook-bejegyzésére reagálva, amit ráadásul úgy zárt, hogy „...a részletekről nem a nyilvánosság előtt kellene egyeztetnünk."


Ennek szellemében történt is egy megbeszélés hétfőn, ami sajnos nem hozott előrelépést, de mindkét fél kifejezte szándékát a párbeszéd folytatására, majd az MTSZ az egyeztetések folytatása helyett egy rendkívül méltatlan, a tényeket elferdítő, igaztalan állításokat megfogalmazó újabb közleményt jelentetett meg, pont akkor, amikor Babos Timi és Fucsovics Marci is pályán volt a US Openen.

Nézzük a tényeket!

„Fucsovics Mártont a Magyar Tenisz Szövetség mindenkori szakmai és anyagi támogatási lehetőségeihez mérten gyerekkorától maximálisan támogatta." Nem igaz, egészen 2015. végéig a felkészülés, a versenyeztetés és minden egyéb költséget, több mint százmilliós értékben a menedzsere biztosította, a Szövetség ezen nélkülözhetetlen kiadásokhoz kevesebb mint 5 százalékban járult hozzá.

„Fucsovics Márton menedzsmentje 2015-ben kereste meg az MTSZ-t, hogy vegye át a versenyző menedzselését, mert ők nem kívántak tovább ezzel foglalkozni. Ekkor ajánlották az MTSZ figyelmébe Sávolt Attilát."

Nem igaz, nem történt ilyen. A menedzsment együttműködést ajánlott a Szövetségnek akkor is.
„Fucsovics Márton ezen eredményének elérése klasszikus példája a szövetség csapatmunkájának, mely szakember csapat tagjai kivétel nélkül az MTSZ szakmai gárda tagjai. Fucsovics Márton tenisz edzője Sávolt Attila, erőnléti edzője Vaskó Balázs, egészségügyi kontroll dr.Töllösy Judit, fizioterapeuta Muzer Tanja."


Fontos a csapatmunka, de Fucsovics Marci látványos fejlődése elsősorban Sávolt Attila kitűnő munkájának, maximalizmusának az eredménye. Marci természetesen nagyon hálás a szakmai stáb többi tagjának is, de erős csúsztatás, aránytévesztés az MTSZ sikereként beállítani az elért eredményeket.

„Fucsovics Márton a Nemzeti Edzésközpont létesítményét és annak teljes infrastruktúráját, ideértve a fedett és szabadtéri kemény és salak teniszpályák használata, konditerem, orvosi és rehabilitációs központ használatát, továbbá a személyi erőnléti edzői, fizioterapeuta, masszőri, orvosi szolgáltatásokat ingyenesen veheti igénybe."
Ez így természetes, egy válogatott sportoló, a Davis-kupa csapat elsőszámú játékosa ilyen szolgáltatásokat kap sportága szövetségétől. Ez minden sportágban így működik, ezért is vannak a szövetségek és szerencsére az MTSZ-ben sem egyedi esetről van szó.


„Fucsovics Márton pénzbeli támogatásának legnagyobb hányadát Sávolt Attila fizetése teszi ki, amelyet az MTSZ az együttműködés kezdetétől 2018.07.31-ig a támogatási rendszer keretében összesen 69.575.000,-Ft értékben Sávolt Attila rendelkezésére bocsátott.
Sávolt Attila a Fucsovics Márton év végi ATP ranglista helyezésétől függően 2018-tól bónusz prémiumot is kap MTSZ-től az év végén."


Az egyetlen konkrét összeg Marcival kapcsolatban a közleményben, de ez is pontatlan. Sávolt Attila összességében sem kapott ennyi pénzt közel 3 év alatt, ez egy bruttó összeg lehet és nem egyedi esetről van szó, mert a szövetség még sok játékosnak biztosít edzőt, fizetve a fizetését.
„Fucsovics Márton augusztus 24-én megjelent facebook posztjában megfogalmazott kritikai felvetésekkel kapcsolatban Richter Attila, az MTSZ főtitkára augusztus 27-én személyes megbeszélést folytatott Fucsovics Márton menedzserével és teniszedzőjével. Ezen megbeszélésen Fucsovics képviseletében megjelentek nem hozták a főtitkár tudomására sem a posztban felvetett kritikák konkrét okát, sem azt, hogy Fucsovics Márton hajlandó-e szerepelni a szeptemberi Davis Kupa találkozón."


Igen, sajnos nem közeledtek az álláspontok hétfőn, mert a megbeszélésen Fucsovics Mártont és Babos Tímeát is képviselő Joó György jelezte, a két játékos szerint nem maradhat következmény nélkül, hogy az MTSZ kommunikációs igazgatójának a férje, két nappal korábban a következő kommentet jelentette meg Babos Tímea Facebook-oldalán, a teniszező bejegyzése alatt: Szégyen amit itt muveltek élsportolók! A valóságot elferdititek és a szurkolókat használhatjátok Önös érdekre. Pénz, pénz és megtöbb pénz kell! Hamar felejtetek..." majd erre magának reagálva "kihagytad a posztból, hogy a szövetség a hibás amiért nem nyersz egyéni meccset"

Horváth Csaba jelenleg is az MTSZ-en keresztül kapott hivatalos akkreditációval van jelen a US Openen, tehát a kommentje semmiképp nem tekinthető magánvéleménynek. Attól függően, hogy az MTSZ milyen döntést hoz az ügyben, folytatódhat az egyeztetés a szövetség és a játékosok között, az eredeti témákban. Sajnos Horváth Csaba kommentje hűen tükrözi az MTSZ hozzáállását a játékosokkal, a sportolókkal szemben. Babos Tímea és Fucsovics Márton úgy gondolja, hogy amíg ezen nem sikerül egyértelműen változtatni, addig nehéz konstruktív együttműködést kialakítani, mert a körülmények nem adottak hozzá.

„Babos Tímea és Fucsovics Márton által elért eredményekre, mint minden magyar sportszerető ember nagyon büszkék vagyunk és ahogy eddig is, továbbra is minden szükséges és lehetséges segítséget megadunk ahhoz, hogy továbbra is hasonló kimagasló eredményeket érjenek el."
Ha ez így lenne, vagy így lett volna, akkor nem születik meg a két játékos bejegyzése a Facebookon.


Még néhány tény!
1. Fucsovics Mártonnak soha nem volt semmilyen anyagi követelése a Szövetséggel szemben.


2. Fucsovics Mártonnak nem volt és ma sincs írásos szerződése a Szövetséggel.

3. Fucsovics Márton az elmúlt 9 évben minden alkalommal a Szövetség, a válogatott rendelkezésére állt.

4. Fucsovics Márton az elmúlt 3 évben bármilyen anyagi ellenszolgáltatás nélkül adta az arcát és egyéb marketingkommunikációs jogait minden szövetségi eseményhez, annak népszerűsítéséhez, a szövetségi szponzorok kiszolgálásához.

5. Fucsovics Márton azért dolgozik, hogy az idén, Magyarország színeiben a top 50-ben végezzen és jövő júniustól kiemelt céljának tekinti az olimpiai kvalifikációt Tokióra.

6. Fucsovics Márton az elmúlt években és a jövőben is annak tudatában versenyez, edz, hogy sok magyar fiatal példaképe, ami jó lehetőség arra is, hogy minél több gyerekkel szerettesse meg a teniszt.

7. Fucsovics Mártonnak szövetségi dolgozók múlt péntek óta folyamatosan lelkileg zaklató, bántó e-maileket és SMS-eket írtak, nem törődve azzal, hogy pályafutása egyik legfontosabb mérkőzésére készült.

8. Az MTSZ a tavalyi oroszok elleni és az idei belgiumi Davis-kupa-találkozóért összesen 285.940 dollárt (80 millió forintot) kapott az ITF-től, amiből 88.880 dollár hivatalosan a játékosok pénzdíja. Ebből az összegből a Szövetség egyetlen forintot nem fizetett ki az eredményt elért sportolóknak, bár erre a főtitkár többször ígéretet tett. Fucsovics Márton a fiatal csapattársai érdekében tette szóvá a kifizetés elmaradását, mert pontosan tudja, hogy az ő fejlődésükhöz mennyit számítana ez az összeg, amiért egyébként megdolgoztak.

9. Az MTSZ az elmúlt 3 évben több mint 10 milliárd forintból gazdálkodott, gazdálkodik, köszönhetően annak, hogy a Magyar Kormány a sportot stratégiai ágazatként kezeli. Azt már tudjuk, hogy ebből a hatalmas összegből mire ment el 69.575.000 Ft. Most már csak az a kérdés, hogy a maradék minimum 9. 930.425.000Ft hova lett?

A tenisztársadalom, a sportot szerető közvélemény valószínűleg erre is kíváncsi.


(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás