promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfordult Ausztrália, Bolt először edzett új csapatánál
Borítókép:  Forrás: BBC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hatalmas médiaérdeklődés övezte a világ leggyorsabb emberének, Usain Boltnak első edzését a Central Coast Mariners labdarúgócsapatánál. A nyolcszoros olimpiai bajnok ugyanis nemrég úgy döntött, futás után labdarúgásra vált. A jamaicai sportoló korábban Németországban, Dél-Afrikában és Norvégiában is részt vett labdarúgócsapatok edzésein, s bízik abban, hogy Ausztráliában megvalósíthatja régi álmát és profi futballista lehet.

Bolt az ausztrál klubbal – amely az elmúlt időszakban igencsak alulteljesített – egy hónapja kötött megállapodást a hathetes próbajátékról. (A Mariners a legutóbbi idényben a tízcsapatos ausztrál bajnokság utolsó helyén végzett.)
Voltak alacsonyabb osztályú csapatoktól ajánlataim Spanyolországból és Franciaországból is, de itt egyszerűbb, mert nem kell új nyelvet megtanulnom. Ausztrália olyan hely, ahova mindig örömmel jövök
– mondta Bolt az első edzés utáni sajtótájékoztatón. Arról is beszélt, hogy teljesen kilépett a komfortzónájából, erre mutat rá az a tény is, hogy Ausztráliába jött focizni.
Idejöttem és készen állok a munkára, hogy jól teljesítek nyomás alatt. Képes vagyok megérteni dolgokat és gyorsan tanulni
– fogalmazott a sportoló.

Érdemes a klub oldaláról is megnézni a kontraktus létrejöttét. Mint a vezetőedző, Mike Mulvey a Guardiannak elmondta, az elmúlt szezon katasztrofális szereplése után a vezetőség úgy gondola, ez az a helyzet, amikor kreatívnak, innovatívnak lenni. „És mi tartozna ebbe a kategóriába, ha az nem, hogy kipróbáljuk, hogyan futballozik Bolt?” – tette hozzá Mulvey.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás