promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossi az önbizalomra és az identitásra helyezi a hangsúlyt
Borítókép:  Forrás: mlsz.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az nem új hír, hogy a magyar labdarúgó-válogatott éléről távozó Georges Leekens helyére a Budapest Honvéd és a DAC korábbi trénere Marco Rossi került. Mint a napokban kiderült, az olasz szakember átalakított stábbal vág neki a Nemzetek Ligájának, ahol Görögországgal, Finnországgal és Észtországgal mérkőzik majd meg a nemzeti tizenegy.

Az olasz szakember, aki játékosként legnagyobb sikerét a Sampdoriával érte el, mellyel 1994-ben Olasz Kupa-győztes lett, a Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait. Marco Rossi szavainak központi eleme volt az önbizalom.

„A legjobb dolog, ha vissza tudjuk adni a játékosok önbizalmát. Szeretném a játékosokon ugyanazt az önbizalmat, ugyanazt a testbeszédet látni, amit a 2016-os Eb-n és utána láttam rajtuk. Ez pedig a pszichológiai felkészítésen múlik. A felkészítés ezen területe sok munkát igényel” – fogalmazott.

Épp emiatt is kérte Gera Zoltán a válogatottól és a profi futballtól nemrég visszavonuló középpályás segítségét.

„Elsődlegesen arra kértem, hogy segítsen a pszichológiai felkészítésben, jól ismeri a játékosokat, s mivel nem lesz túl sok időnk a felkészülésre, nincs vesztegetni való időnk. Mi jár a játékosok fejében, mit gondolnak. Több opció is lesz lehetőségként, tudnunk kell mik a megfelelő válaszok ezekre. Javasolni fogja melyik a legmegfelelőbb. Az egyik legfontosabb segítőm lesz” – mondta Rossi.

Kitért arra is, hogy a legnehezebb az lesz, hogy rövid idő alatt identitást adjon a csapatnak, hiszen már nincs lehetőség felkészülési mérkőzést játszani. „Nagyon sokat kell majd beszélnünk egymással, miközben azon dolgoznunk, hogy minél hamarabb arcot, identitást adjunk a csapatnak” – tette hozzá.

Hozzátette, a mai fociban már semmi sem könnyű. Nem könnyű a rangsort vezető vagy a rangsor utolsó helyén álló ellen nyerni. Minden részletre oda kell figyelni, mert a mai labdarúgásban minden a részleteken múlik.

Rossi kitért arra, hogy képben vannak a magyar játékosokkal, azokkal is, akik Európában futballoznak. „Követünk mindenkit itthon és külföldön is” – emelte ki, ám mint rávilágított, a bajnokság első pár fordulója csak nehezen ad képet a játékosok igazi állapotáról, így reméli, hogy három-négy forduló alatt mindenki jó formába kerül, ez ugyanis nagyon fontos lenne.

Gera Zoltán az MLSZ közösségi oldalán pedig arról beszélt, hogy Görögország jobb csapat, mint a magyar, ám Finnországot és Észtországot azért mostanában legyőztük. „Könnyebbség, hogy ismerem a játékosokat, s remélem tudok segíteni” – mondta.

Érdemes megjegyezni, hogy a stáb tagjai még: Cosimo Inguscio, másodedző, Giovanni Costantino, videoelemző, Enrico Limone, kapusedző, Luigi Febbrari, erőnléti edző.

(HZS)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás