promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gera Zoltán bejelentette visszavonulását
Borítókép:  24.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Gera Zoltán, az utóbbi 15 év legjobb magyar labdarúgója, aki pályafutásának jelentős részét az angol Premier League-ben (West Bromwich Albion, Fulham) töltötte szimbolikusan az Anglia–Belgium mérkőzés szünetében közölte döntését a legnagyobb közösség oldalon.

Az írást szöveghűen közöljük:
Kedves szurkolók, barátok! Jó ideje foglalkoztat a gondolat, de a napokban véglegesen elhatározásra jutottam: befejezem aktív labdarúgó pályafutásomat. Ezzel lezárul egy olyan szakasza az életemnek, amely annyi jót adott nekem, amit el sem tudtam volna képzelni, amikor belevágtam. A búcsú mindig fájó, és bár a szívem, mint mindig most is vinne még,-ezért is húztam ilyen sokáig a döntést -, de a testem már többször jelzett ez elmúlt időkben: elég! Karrierem során, sok mindent elértem amire büszke vagyok, de a leginkább annak örülnék, ha életem eddigi filmje példaként szolgálna a jövő labdarúgóinak, és az ő szüleiknek: ahogy a pályán nincs elveszett labda, úgy nincs elveszett élet a fociban sem. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik hozzájárultak a sikereimhez: edzőim, volt játékostársaim, orvosok, masszőrök, stábtagok: köszönet mindenért! Különös hálával tartozom Jézus Krisztusnak, hogy megmentette az életemet, mert nélküle nemhogy futballista, de normális ember sem lehetnék. Köszönöm kedves barátaimnak, Ángyán Norbinak és Mink Olivérnek, hogy már akkor felkaroltak, amikor még senki nem látta, hogy képes leszek újra futballozni. Köszönöm Németh Sándor pásztornak és a Hit Gyülekezetének a sok bölcs tanácsot és támogatást. És végül, de nem utolsó sorban hálás vagyok Drága feleségemnek, hogy biztos hátteret teremtett a családunk számára, és szüleimnek, akik mindig mellettem álltak. Végül pedig főként, köszönöm nektek kedves szurkolók, akik nélkül a foci mit sem ér! Rengeteget kaptam tőletek, bízom benne, hogy ebből valamit vissza is tudtam adni! Most pedig egy új időszak kezdődik, de a focitól biztosan nem szakadok el. Hiszem, hogy valamiben segítségére tudok lenni labdarúgásunknak, a pályán kívül is. Tiszta szívvel (mint mindig:) ) Gera Zoltán
A legemlékezetesebb találatát a 2016-os Európa-bajnokságon lőtte Portugália ellen – az UEFA közönségszavazásán ezt választották meg a torna legszebb góljának.

(TK)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás