promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai mérkőzés: a sírból jött vissza, és a ráadásban nyert Németország
Borítókép:  der-postillon.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Aki a világbajnokság szombati első két mérkőzését választotta, annak nem kellett csalódnia, már, ami a gólok számát illeti. Hiszem Belgium 5-2-re verte Tunéziát, míg Mexikó 2-1-re nyert Dél-Korea ellen.

Előbbi kapcsán érdemes kiemelni, hogy Romelu Lukaku és Eden Hazard is duplázott, illetve Lukaku a legendás argentin játékos, Diego Maradona (és az 1986-os vb) óta az első, aki két egymást követő mérkőzésen két gólt lőtt egy mérkőzésen.


A másik találkozó kapcsán is akad érdekesség, például az, hogy Javier Hernandez (Chicharito) a ötvenedik gólját lőtte hazája válogatottjában. Összességében azonban mindkét mérkőzésről elmondható, hogy – kivételesen – az történt, az a csapat győzött, amelyet előzetesen esélyesebbnek tartottak a szakértők.


Gólokban igen, izgalmakban egyáltalán nem volt hiány a Németország–Svédország találkozón. S, ha már az első percekben gólt szerez a német csapat, egy szava nem lehetett volna az északi együttesnek, amely kisebb tűzijátékot úszott meg.

Aztán kicsit kijjebb jött a szorításból, s egy-egy ellentámadással jelezte, titokban a három pontra áhítozik. Németország, ahogy azt várni lehetett adogatott, adogatott a nagy svéd fal előtt, ám mivel passzai inkább oldalirányúak voltak, mélységiek helyett, így Svédország javarészt hárítani tudott. Az a Svédország, amely csodálatos Toivonen emelést követően szerezte meg a vezetést a 32. percben.

Németország változtatott a második félidőre, több mélységi passzal és határozottabb támadójátékkal rukkolt elő. A jutalom pedig egy Marco Reus-gól formájában jött is a 48. percben.

Az egyenlítés után tovább támadott a német csapat, de vagy egy svéd láb vagy Olsen útját állta a labdának. A svéd kapus az utolsó percekben például elképesztő bravúrral védve Gomes fejesét. Emellett persze folyamatosan próbálkozott kontrákkal Svédország, amely ha gólt nem is, azt azért kiharcolta, hogy Boateng piros lappal hagyja el a pályát.

Aztán jött a 95. perc és a dráma: Toni Kroos egy, a tizenhatos oldaláról megítélet szabadrúgást tekert mesterien a hosszú sarokba. Ezzel pedig életben maradtak Németország továbbjutási esélyesi.


Ide kattintva találja a torna teljes menetrendjét, valamint a mérkőzések eredményeit! 

(Havasi Zsolt)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás