promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Futóőrület a Hungexpón!
Borítókép:  Forrás: futanet.hu/Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
2016 és 2017 után új helyszínen rajtol el a 25. K&H maraton és félmaraton egyéni- és váltóversenye. A budapesti Városliget versenyszempontból már a korábbi években is hátrányos helyzetben volt a múzeumi negyed építése miatt, a szervezők idén a Hungexpóra (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) tették át a futamokat. Vasárnap kora reggel a G pavilon környékén érdemes gyülekezni, itt lesz a rajt és a cél is.

A félmaraton egyéni indulóinak egyik része 8.30-kor startol, a második csapat 15.00-kor. Három kört kell teljesíteniük, összesen 21090 métert fognak futni. A fél kilences indulók közé már lezárult a nevezés, a délutáni csoportba még van hely, de sietni kell.

A minimaraton váltó pontban délben rajtol, itt 3x2000 métert tesznek meg a három fős csapatok, egy főnek 2 kilométert kell kibírnia, ez nem olyan vészes, ha az ember heti legalább egyszer űz valamilyen futós sportot. A leggyilkosabb táv a történelmi hagyományoknak megfelelően a maraton lesz: 6x7032 métert kell megtennie a három, négy vagy hatfős csapatoknak. A félmaratonosok három fős váltóinak ennek a felét kell teljesíteni. Mindkét futamra van még hely, lehet jelentkezni.

Az egyéni félmaraton és a félmaratoni váltó szintideje 3, a maratoni váltóé 5 óra. A még be nem telt helyekre csütörtök éjfélig lehet jelentkezni. Az se mondjon le a lehetőségről, akinek nincs csapata, a szervezők a helyszínen várják azokat, akik vállalják, hogy beszállnak a foghíjas csapatokba, lesz azért belőlük.

Az öltöző, a ruhatár és a wc az F pavilonban lesz.

A nevezési díjakról minden itt! A nevezési díjért jár: technikai futómez, pamut póló, befutócsomag, befutóérem.

Valószínű, hogy sokkal melegebb lesz, mint tavaly: az Ötvenhatosok terén gyülekezők akkor 22-23 fokban rajtoltak el, míg a mostani előrejelzések alapján vasárnap 30 fok felett lehet a hőmérséklet napközben. Napkrémről, megfelelő hidratálásról, sapkáról mindenki gondoskodjon, a helyszínen természetesen ebben is segítenek majd.

A verseny szervezői 14-15 ezer indulónak tudnak helyet biztosítani. Tavaly 1460 váltócsapat, összesen 8300 futó adta le a nevezését. A különversenyekben idén is el lehet indulni: a médiás csapatoknál tavaly az MTVA-sok győztek, míg a Diplomata Kupát az orosz nagykövetség vitte haza.

Az eseményről minden egyébb információ itt!

(gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás