promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan Leekens első kerete
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A „meglehetősen nagy létszámú keret összeállításának főként a posztokon történő rivalizálás kialakítása az oka, azonban technikai indokai is vannak" – nyilatkozta az edző a magyar szövetség honlapján.

Leekens elárulta: azért is döntött a bő keret mellett, mert a kikérőket 15 nappal az első mérkőzés előtt ki kell küldeni a külföldi kluboknak, ellenkező esetben az egyesületek kezébe kerül a döntés, hogy elengedik-e játékosukat vagy sem.

„Ilyen bő keret kihirdetése viszont lehetőséget ad arra, hogy esetleges későbbi sérülések esetén is tudjunk behívni olyan játékosokat, akik a szűk keretbe nem kerültek be, a bő keretben viszont benne vannak” - nyilatkozta Leekens. Kiemelte: fontos, hogy az új esztendő "egyben új kezdetet is jelent minden játékos számára.”

„A bő keretben szereplőket folyamatosan figyeljük a szakmai stáb tagjaival, és úgy állítottuk össze a névsort, hogy minden poszton biztosított legyen a lehető legnagyobb rivalizálás” - mondta a szövetségi kapitány, aki szerint a névsor legnagyobb meglepetése minden bizonnyal Otigba lesz.

A Ferencváros 25 éves védője korábban csak a korosztályos válogatottakban játszott, legutóbb 2014-ben az U21-es csapatban. Otigba édesapja nigériai és a játékos is az afrikai országban született. Az elmúlt években a nigériai szövetség is figyelemmel követte Otigba teljesítményét, ám játékára az afrikai ország válogatottjában végül nem került sor.

„Felvettem vele a kapcsolatot és hosszasan beszélgettünk, mert tudni akartam, szeretne-e a magyar válogatottban játszani, teljes szívvel segíteni a nemzeti csapatot” - folytatta Leekens. Hozzátette: miután a védő igennel válaszolt, őt is meghívta a keretbe, mert úgy vélte, hogy hasznára lehet a csapatnak.

Leekens március 16-án szűkíti le a névsort, majd a behívott játékosok két nappal később találkoznak Telkiben. A közös felkészülést követően a csapat március 23-án Kazahsztán, négy nappal később Skócia együttesét fogadja a Groupama Arénában.

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Videoton)

Védők:

Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Jenpien Funde), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korcsmár Zsolt (Midtjylland), Lang Ádám (Nancy), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Otigba Kenneth (Ferencváros), Szabó János (Paks), Vinícius Paulo (Videoton)

Középpályások:

Berecz Zsombor (Vasas), Elek Ákos (FK Kajrat Almati), Hidi Patrik (Real Oviedo CF), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (Asztana FK), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dániel (Újpest), Pátkai Máté (Videoton), Pintér Ádám (Greuther Fürth), Varga József (Videoton), Vécsei Bálint (Lugano)

Támadók:

Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split), Németh Krisztián (New England Revolution), Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Stieber Zoltán (DC United), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Ugrai Roland (DVTK), Varga Roland (Ferencváros)

(MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás