Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fucsovics a 13. kiemeltet is hazaküldte az Australian Openen

Fucsovics a 13. kiemeltet is hazaküldte az Australian Openen

Sport & Szabadidő

Fucsovics a 13. kiemeltet is hazaküldte az Australian Openen

Sport & Szabadidő

Promotions 09:57
A világranglistán 80. magyar játékos - aki életében először főtáblás Melbourne-ben - csütörtökön 2 óra 45 perc alatt verte az ATP-rangsorban 13. ellenfelét. Ezzel közösségi oldala szerint Kuhárszky Zoltán 1983-as menetelése óta ő az első magyar férfi, aki bejutott az év első Grand Slam-tornáján a 32 közé.

„Ilyenkor valami okosat kéne mondani azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja” - írta Facebook-oldalán a 25 éves teniszező. – „Hittem benne, hogy meg tudom verni, és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége.”

A nyilatkozat alatt egy tréfás felsorolás áll: „első Grand Slam-főtábla győzelem kipipálva, első top 20-as győzelem kipipálva, első nyolcaddöntő?”

Fucsovicsra a harmadik körben Nicolas Kicker (93.) vár, aki előzőleg a 22. helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot (23.) és a szlovák Lukas Lackót (86.) búcsúztatta. Eddig egyszer találkozott a szintén 25 éves argentinnal, idén újév napján 6:0, 6:3-ra verte őt az indiai Púnában. Kicker jó formában van, de nem lehetetlen legyőzni, főleg ha Marci tudja hozni ezt a játékot.

Ha a következő akadályt is sikerrel veszi, a nyíregyházi játékos a nyolcaddöntőben a címvédő Roger Federerrel csaphat össze. Persze akkor nem, ha Federer botlik valahol, de erre elég kevés az esély. (MTI)