Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nem érdemes kidobni a matricás albumokat?

Nem érdemes kidobni a matricás albumokat?

Sport & Szabadidő

Nem érdemes kidobni a matricás albumokat?

Sport & Szabadidő

Promotions 13:15
Valószínűleg nem volt olyan fiú, aki ne gyűjtött volna valamilyen Panini-matricát. Az autós is népszerű volt, de ugyebár a focis vitte mindenhol a prímet. Én ezeket már rég kiszórtam a kukába, és nem is volt teljes, plusz nem is tudtam aláíratni semmilyen szupersztár focistával. Akkor kicsit más lett volna a helyzet. Most a világ legértékesebb futballmatrica-albuma kelt el.

A relikvia az 1970-es mexikói világbajnokság nemzetközi albuma. A csaknem 50 éves kiadvány önmagában is ritkaság, ám ezenfelül vadonatúj állapotú, és hiánytalanul tartalmazza a 271 eredeti matricát. A Panini-albumot ráadásul kétszer is aláírta Pelé, a brazilok legendás csatára.

„A világbajnokság idején Pelé 29 éves volt, és a torna sztárja. Brazília megnyerte a vb-t, Pelé pedig négy gólt szerzett, egyet az Olaszország elleni döntőben. Az ő aláírása még értékesebbé teszi az albumot a gyűjtők számára” - hangsúlyozta Wouter Waaijers, a Catawiki online aukciósház szakértője az árverésről beszámoló közlemény szerint.

Az albumot egy holland gyűjtő kínálta eladásra, az új tulajdonos pedig Olaszországban él, akinek azért fájó emlékei lehetnek a 4-1-re elvesztett finálé miatt. (MTI; Torony)