promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pénteken Svájcot fogadjuk a vb selejtezőn
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Storck a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón vezette fel gondolataival a pénteki összecsapást. Meglátása szerint a válogatott az Európa-bajnokságon már megmutatta, versenyképes lehet élcsapatokkal szemben, és ezt kell újra megmutatnia mostani riválisa ellen is. Természetesen rendkívül nehéz mérkőzésre számít, hiszen a svájci válogatott játékosai a legerősebb bajnokságokból érkeznek, ráadásul az együttes az Eb-n veretlenül csak büntetőkkel búcsúzott a nyolcaddöntőben, egyúttal a kontinensviadalon a labdabirtoklás tekintetében az öt legjobb között volt.

A szakvezető kiemelte, ugyan a svájciak elleni találkozót követően mindössze három nappal Lettországban kell bizonyítania az együttesnek, egyelőre kizárólag a pénteki összecsapásra koncentrálnak. A szövetségi kapitány korábban panaszkodott a játékosok fizikai állapotára, most azonban elmondta, hogy az elmúlt időszakban számos bajnokit játszottak a futballisták, ennek köszönhetően javulást tapasztalt ezen a téren.

A Feröer-szigetek otthonában játszott gól nélküli döntetlen alkalmával Gera Zoltán még nem volt ott a pályán, az Eb egyik legjobb magyar játékosa sérülését követően újra bevethető. A Ferencváros 37 éves futballistája elmondta, talán még a kontinensviadalon mutatottnál is jobb játékra lesz szükség ahhoz, hogy a válogatott legyőzze a rendkívül erős svájci csapatot, ugyanakkor a hazai pálya mindenképpen előnyt jelent. Hozzátette, a szövetségi kapitány eddig mindig megtalálta a legmegfelelőbb taktikát, amivel sikeresek tudtak lenni.

keret
Korhut Mihály új csapatával, az izraeli Hapoel Beer Sheva együttesével már az Európa Ligában is komoly sikereket ért el, például győzni tudott az Internazionale otthonában.
 
„Aki látta a mérkőzéseinket, az tudja, sikerült egy élcsapathoz kerülnöm. Remélem, a válogatottban is szerepet kapok, és minél jobb teljesítményt tudok majd nyújtani” - mondta a védő.

A magyar válogatott pénteken 20.45-től fogadja a svájci csapatot. A svájciak fantasztikusan kezdték a selejtezőt, ugyanis az Európa-bajnok portugálok 2-0-ás legyőzésével rajtoltak a sorozatban.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás