promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi lesz a magyarok sorsa?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bernd Storck a csapat új edzője sajnos mindig változtatja a csapatot, így nehéz lesz összeszokni a fiuknak és szomorú, hogy mindig befolyásolja az edző, hogy az adott játékos a saját csapatában, hogy szerepel. Szalai Ádám például a statisztikák szerint idegenben az egyik legjobb azonban a görgök ellen nem játszhatott, amit nagyban befolyásolt, hogy német csapatában sem játszott. Ezzel ellentétben Németh Krisztián pályára került miután Amerikában sikereket ért el. De akkor Dzsudzsák Balázs miért játszik mindig? A válogatott már-már arcává vált csatár állandó tagnak számit a keretben, holott nem mindig teljesít kiemelkedően török csapatában sem, de nála mégsem számit. A kapuban álló Király Gábor már öreg rókának számít, lehet, ezért élvez előnyt a kapitánynál, de úgy gondoljuk, hogy épp ideje lenne, hogy nem a válogatottság számát kellene növelni, hanem a teljesítményt fejleszteni és a fiataloknak átadni a helyet, lehet, már ez sokat segítene a válogatotton, vagy ha lenne egy állandó szövetségi kapitány is és nem csak ideiglenes, akivel összeszokna a csapat oda-vissza.

Válogatottunk Eb-n utoljára 1964-ben ért el említésre méltó sikert. Az akkoriban Baróti Lajos által vezetett csapat az elődöntőben ugyan kikapott a házigazda spanyoloktól, de a bronzmérkőzésen megverte a dán válogatottat. Vb-n 1938-ban és '54-ben értek el kiemelkedő eredményt. Mind a két évben a döntőbe jutott a magyar válogatott. 1938-ban hatalmas fölénnyel verte meg a svéd válogatottat az elődöntőben, így a döntőben az olaszok ellen állhattak a pályára, ahol azonban kikaptak. 1954-ben szintén fölénnyel mehettünk a döntőbe miután megvertük az uruguay válogatottját. A döntőben NSZK csapata várt minket ahol szoros küzdelem során 3:2-re kikaptak ugyanis egy Puskás Ferenc által rúgott gólt les miatt nem adtak meg. Régen ilyen nagyszerű dolgokat értünk el, de ma még a kijutásért is kemény csatákat kell megvívnunk, amikben közel 30 éve sorra alulmaradtunk. Talán most sikerül. Már csak egyetlen akadàly àll előttünk, ez pedig a norvèg válogatott.

norveg magyar 3
 
A pótselejtező sorsolásra kiemeltként érkeztünk, így elkerülhettük a sok nehéz ellenfelet, mint a Svédek,Ukránok és a Bosnyákok. A nyoni sorsoláson sokan szerettek volna minket ellenfélnek ugyanis arra számítottak, hogy mi leszünk a könnyű ellenfél, de Bernd Storck által vezetett válogatott szeretné az ellenkezőjét bebizonyítani. A magyaroknak végül a norvégok ellen kell elsőként megmutatni, mit tudnak idegenben. A két csapat már többször is megmérkőzött egymással a korábbi években. A nyolcvanas években négyszer is pályára lépett a magyar válogatott a norvégok ellen. Ez két magyar sikerrel és két gólnélküli döntetlennel zárult.
 
1992-ben találkozott a két együttes egymással az Eb selejtező során. Az akkoriban Glázer Róbert által vezetett válogatott sorozatban negyedszer játszott gólnélküli döntetlent. A 2000-es években azonban sajnos válogatottunknak még nem sikerült nyerni a norvég válogatott ellen. Talán az idei év lesz, amikor ez sikerülhet?
 
A német tréner sajnos elég gyakran változtatja a pályára felálló csapatát, így nehéz lesz össze szokni a fiúknak. Szomorúan vehetjük azt is észre, hogy nagyban befolyásolja választását, hogy egy-egy játékost miképpen szerepeltetik/szerepel csapatában. A bundesliga-ban kieső helyen szereplő Hoffenheim csatára Szalai Ádám öt meccsen keresztül még a kispadon sem kapott helyet német csapatában pedig még sérült sem volt. Ádám szomorúan vette tudomásul edzője nem hogy a pályán, de még a kispadon se ad neki esélyt. Sokak szemére vetették, hogy ő Németország legjobban fizetett szurkolója. Bernd Storck sajnos ezek alapján ítélte meg, így nem került pályára a görögök ellen sem pedig statisztikák szerint idegenben a legjobb. Jól mutatja az is Storck azokat játszatja, akik a klubcsapatukban is szerepelnek, hogy Németh Krisztián az Amerikában elért sikerei után a válogatottban is megmutathatta magát. Az amerikai Sporting Kansas City-ben játszó csatár miután a kupadöntőben pazar góljával hozzá járult csapata győzelméhez a Portland ellen is fantasztikus góllal vezette csapatat győzelemre. Németh sok-sok góljával mutatta meg rátermettségét. Ezt a válogatott trénere Storck is észrevette, így bizalmat szavazott Krisztiánnak és ő is beférkőzhetett a válogatottba. Sokan keményen dolgoznak azért, hogy bekerüljenek a válogatottba, de vannak olyanok, akik állandó szereplői a meccseknek, mint például Dzsudzsák Balázs.

norveg magyar 2
 
Több szurkolói és szakemberi vélemény szerint Dzsudzsák Balázs a PSV-s korszak óta nem találja a helyét és ezzel mi is egyet kell, hogy értsünk. A magyar csatár hollandiai karrierje óta több csapatban is megfordult már, ami talán nem véletlen. Jelenleg a török Bursaspor csapatában játszik ahol a kezdeti sikere alábbhagyott. Az augusztusban igazolt csatár az első hónapokban elvárásnak megfelelően teljesített azonban azóta gyakran csak a kispadon kap helyet. A török csapat vezetősége lapértesülések szerint a válogatott szünet után megbeszélésre hívta a csatárt, mert elégedetlenek jelenlegi teljesítményével. Balázs az utóbbi években a válogatottban sem nyújt igazán jó teljesítményt mégis mindig a pályán van. Nála miért nem számít, hogyan teljesít?

Csak úgy, mint Dzsudzsi, Király Gábor is állandónak mondható a magyar kapuban. A jelenleg a Haladás háló őre a norvégok elleni meccsen 100. válogatottságát töltheti. A szürke "mackójáról" ismertté vált kapus mára már rutinos rókának számit, 1998 óta tagja a válogatottnak és azóta élvezi az edzők bizalmát. Ugyan a kezdetekben jól teljesített a kapuban mára azonban korántsem olyan, mint régen. Éppen itt lenne az ideje, hogy átadja a staféta botot a fiataloknak, hiszen ott is van néhány jelentkező, akik egyre jobban es jobban teljesítenek. Például mi úgy gondoljuk, hogy Bogdán Ádám elég sokat mutatott már külföldi csapatában ahhoz, hogy a válogatottban is megmutathassa tehetségét.
 
Bogdán Ádámot a Liverpool idén nyáron igazolta le es a ligakupában nyújtott teljesítményéért a meccs hősének tartottak számon Angliában miután több 11-est is sikerrel hárított. Itt az ideje hogy a fiatalok is kibontakozzanak! Állandó szövetségi kapitány? Az nincs. Az elmúlt 15 év alatt 9 kapitánya volt a válogatottnak. A 2000-es években 3 évnél tovább még nem volt egy edző sem. Elég ritkán van válogatott meccsek is így nehéz az összeszokás egy adott meccsre, főleg ha állandóan váltogatják az edzőket. A magyaroknál sajnos elég sűrűn fordul elő, hogy ha kikap a csapat az edző távozhat. A jelenlegi edző, Bernd Storck helyzete is bizonytalan, s ez sem segít a válogatottunk helyzetén. Reméljük, legyőzik a fiuk a norvégokat és 30 év után végre sikerülhet a kijutás világversenyre. Végül mutatjuk a mi kezdőcsapatunkat! Hajrá Magyarok!

Márton Fanni / Mogyorósi Szabina

1line up
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás