Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Végső búcsút vettek Bianchitól

Végső búcsút vettek Bianchitól

Sport & Szabadidő

Végső búcsút vettek Bianchitól

Sport & Szabadidő

Promotions 14:05
A város katedrálisában megtartott gyászszertartáson a lelkész úgy fogalmazott, „Jules halála mélységesen igazságtalan”, ugyanakkor hozzátette, Bianchi szerencsés volt abból a szempontból, hogy valóra tudta váltani az autóversenyzéssel kapcsolatos álmait.

A vendégek között a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton (Mercedes), valamint a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) mellett több versenyző, így a brazil Felipe Massa (Williams) és a francia Romain Grosjean (Lotus) is ott volt. Megjelent Jean Todt, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke és fia, Nicolas – aki Bianchi menedzsere volt –, valamint a francia sportállamtitkár, Thierry Braillard is.

„Isten óvjon, Jules. Minden versenyen velünk leszel” – írta Twitter-oldalán a világbajnoki címvédő Mercedes istálló. Bianchi az első versenyző a legendás Ayrton Senna 1994-es halála óta, aki egy Formula–1-es futamon történt baleset következtében vesztette életét.
02 j
A francia versenyző tavaly október 5-én, a Szuzukában rendezett Japán Nagydíjon csapódott neki autójával a német Adrian Sutil (Sauber) versenygépét mentő darunak. November közepéig a jokkaicsi Mie kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Megműtötték, de a kómából nem ébredt fel.
 
A vizsgálatok szerint a versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, gyakorta maradandó károsodással élnek tovább.