promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: mennyire jó a helyesírásod? Most 10 kérdésből kiderítheted
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a nap legjobb nyelvtan kvíze, mindenki felkészült?

Az iskolában nem is a legutáltabb, de nem is a legkedveltebb tantárgyak közé tartozott a legtöbb ember számára a magyar nyelvtan, hiszen megvan a maga szépsége, de gyerekként nagyon unalmas bemagolni a sok szabályt. Felnőttként persze átértékeljük a dolgokat, és rájövünk, hogy ez volt az egyik legfontosabb tantárgy, aminek tényleg hasznát vesszük az életben.

Rengeteg olyan munkahely van, ahol nagyon fontos a helyesírás, hiszen leginkább írásban kommunikálnak másokkal az emberek. Ezért is lényeges, hogy helyesen tudjunk írni, kenjük-vágjuk a nyelvtant és határozottan tudjuk, hogy egy adott szót j-vel, vagy ly-nal kell írni – de persze az sem gond, ha esetleg elírunk valamit, nagyot hibázunk, hiszen azokból lehet igazán tanulni.

Összeállítottunk egy 10 kérdésből álló helyesírás kvízt, ami rendesen próbára teszi a tudást – már csak az nagy a kérdés, hogy vajon ki az, aki be meri vállalni, és hajlandó tesztelni magát?

Nem kell izgulni, ez tipikusan egy olyan fajta izgalmas kvíz, aminél tényleg egyáltalán nem baj a hiba, hiszen nyugodtan újra lehet próbálkozni egészen addig, amíg meg nem tanuljuk az adott dolgot:

Tetszett a kvíz? Akkor ezek is érdekelhetnek:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás