promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Képkvíz: felismered az ország kedvenc filmjeit egyetlen képkockáról? 10-ből legalább 5-öt illene felismerni
Borítókép:  Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Képkvízünkben igazi közönségkedvenc kultfilmekkel kapcsolatban tesztelheti mindenki a tudását.

Vajon mitől kultfilm egy kultfilm? Egyebek között attól, hogy különleges helyen van a szívünkben, és szinte a kultúránk része. Az emberek hétköznapi szituációkban is idézgetik ezeket, akármilyen régi alkotásokról van szó, a kollektív tudatunk nem hagyja kikopni őket – és amikor éppenséggel leadja ezeket a televízió, akkor mindig megnézzük őket, hiszen kellemes emlékeket idéznek elő.

Rengeteg ilyen film van, akár Hollywoodból, akár Európából, vagy éppen Magyarországról. A karakterek, a történet, a zseniális beszólások, szövegek mind hozzátesznek ahhoz, hogy örökké velünk maradjanak ezek az alkotások, amik nem feltétlenül kell, hogy mesterművek legyenek, a lényeg, hogy hatást gyakoroljanak ránk, és egész életünkben elkísérjenek minket az emlékek szárnyán.

Már csak az a kérdés, hogy vajon hány kultfilmet ismersz fel mindössze egyetlen képkocka alapján?

Az a legszebb az egészben, hogy szinte nem is kell nagy filmkedvelőnek lenni ahhoz, hogy összejöjjön a 10/10, hiszen olyan alkotások ezek, amiket úgy is ismer hazánkban az ember, hogy talán még soha nem is látta őket – bár ezt nem biztos, hogy hangoztatni kéne.

Íme a 10 kérdésből álló, kultfilmes képkvízünk azoknak, akik be merik vállalni:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás