promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigakvíz: 25 kérdés, már 13 jó válasz is lehengerlő teljesítmény - Képes vagy rá?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ember legyen a talpán, aki képes 20-nál több jó választ megadni ennél a bizsergetően nehéz kvíznél.

Gyerekként az iskolában a legtöbben a matekot utálják, mert sokak számára elég nehéz és bonyolult a számokkal bánni, dolgozni, de bőven akadnak olyan diákok is, akik a hátuk közepére se kívánják a magyar nyelvtant. Rengeteg helyesírási szabály, fontos apróság van, amikre mindenképp figyelni kell, ráadásul nem mindig a logika vezérli ezeket a dolgokat, hanem inkább a megszokás – nem csoda, hogy egyáltalán nem tartozik a kedvenc tantárgyak közé.

Aki feltéved manapság az internetre, az láthatja, hogy egyre kevésbé figyelnek az emberek a helyesírásra, tele van minden rövidítésekkel, és szinte senkit sem érdekel a szabályok betartása. Sokak számára kifejezetten szomorú látni, hogy idáig süllyedt a gyönyörű magyar nyelv, ami az évszázadok alatt folyamatosan csak csiszolódott, szépült és fejlődött – éppen ezért olyan kiemelten fontos, hogy megőrizzük azt.

25 kérdéses, helyesírási gigakvízünkben meg kell mondani, hogyan írjuk helyesen az adott szót – ezzel nem csupán próbára tehetjük magunkat, de még tanulhatunk is!

Mindig jó, ha az ember képes helyesen írni, hiszen sokat elárul rólunk az, ahogy írásban kommunikálunk. Egy munkahelyen például kifejezetten ciki tud lenni, ha elírjuk, rosszul írjuk a szavakat, ezért mindenkinek ajánljuk, hogy töltse ki ezt a gigakvízt, hiszen nagyon hasznos:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk figyelmedbe:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás