promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Filmháborítóan nehéz kvíz: mennyire vagy jó a magyar filmekben? Tuti, hogy imádni fogod ezt a játékot, bármennyire is nem megy majd
Borítókép:  Szegénylegények (1966)/Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon kontextusba tudod helyezni ezeket a magyar filmeket?

Manapság már nem nagyon nézünk régebbi filmeket, sőt, régieket sem, általában bekapcsoljuk a Netflixet vagy éppen valamelyik másik nagy streamingszolgáltató műsorát, és usgyi, keresünk valamit, ami éppen illik az ízlésünkhöz a hangulatunkhoz. Ám még ez sincs mindig így, hanem abból választunk, amit a mesterséges intelligencia vagy az algoritmus dob nekünk, amely monitorozza a felhasználói szokásunkat, nézi, hogy mely filmek trailereit néztük meg, vagy éppen miket mentettünk el kedvencekként.

Na de vajon jó-e ez nekünk?

A kérdésre talán nincsen jó válasz, viszont az is biztosan igaz, hogy megéri néha kitekinteni a dobozból, és megnézni, hogy az egyetemes magyar filmtörténelem vagy a filmkultúra miféle gyöngyszemekkel ajándékozta meg az évtizedek alatt a filmes univerzumot. Fogunk találni a kedvünkre, ez szinte biztos, de egy kcisit el kell mélyülni ebben a világban, ami sokszor távol esik már a miénktől. Egy Jancsó Miklós-film például mindig nagyon teljes kikapcsolódást nyújthat.

Új kvízünkben hoztunk nektek híresebb magyar filmeket, amelyeknek lehet, hogy csak a címüket ismeritek, és nem is gondoltatok rájuk, hogy ennél többet megtudjatok róluk. A tudástesztben el kell majd találnotok, hogy mi lehet ezeknek a központi témájuk, és valószínűleg sokszor meg fogtok lepődni. Persze ezek a kis kulcsszavak csak, ha bővebben is kváncsiak vagytok ezekre a filmekre, a kvíz után keressetek rájuk, garantáltan fogtok találni olyat, amit majd meg akartok nézni.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás