promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Óriási eső jöhet ebben az országrészben, azonnal tudnod kell erről - részletes időjárás-előrejelzés

Óriási eső jöhet ebben az országrészben, azonnal tudnod kell erről - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Változik az idő, csapadékosra fordul, ilyen időjárásra van kilátás Magyarországon az elkövetkező napokban.

Hidegfrontok jönnek, velük a csapadék is.

Ez a hét már kicsit az átmenet hete, hiszen a hőmérséklet ugyan még sokszor 20 fok felett volt, ennek ellenére már elkezdődött egy kisebb lehűlés, amit érezhettünk a bőrünkön is. Ez a hét a hidegfrontokról szól, hiszen kétszer is érintik Magyarországot, kedden és pénteken is. Ám a keddi még csak csekély változással járt, a hét közepén pedig előfordulhattak záporok és zivatarok is egyes országrészekben.

A változás azonban folytatódik.

Jöhet az eső.

Az Időkép most arról ír, hogy az Alföldre például több mint félhavi esőt hozhat a front. A szakemberek arról írnak, hogy a Dunától keletre és délnyugatra számíthatunk majd szombaton kiadós esőre. Ugyanis hamarosan megérkezik egy markáns hidegfront, már nyaldossa az ország északnyugati részét. Ez pedig azt is jelenti, hogy a kora őszi meleg, a kora őszi nyári idő hamarosan véget ér, és helyette újra megérkezik egy markánsabb ősz hazánk területére. Ez pedig a hőmérsékleten is látszódni fog majd.

A hőmérséklet megváltozása mellett pedig csapadék is jöhet vele, és nem is kevés. Még az ország legszárazabb tájaira is bőségesen jut majd belőle tehát az elkövetkező napokban.

Mennyi eső hullhat?

Az eső órákon át hullhat az Alföld egészén, illetve az ország délnyugati területein. Az Időkép arra is kitér, hogy a keleti és délkeleti határ közelében záporokra és zivatarokra van kilátás. Hogy pedig mennyi eső hullhat? Azt írják a szakemberek, hogy a friss előrejelzések szerint szombaton sokfelé 20-30, lokálisan akár 40 millimétert meghaladó csapadékmennyiség várható.

A csapadékzóna várhatóan majd vasárnap délutánra hagyja el az országot kelet felé.