promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Itt a vége, erre a napra erősebb lehűlésről szólnak az időjárás-jelentések

Itt a vége, erre a napra erősebb lehűlésről szólnak az időjárás-jelentések

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Ilyen időjárás jöhet majd az elkövetkező időszakban, közben egy nagy változás is volt. Hidegfront is jöhet.​

Napéjegyenlőség.

Itt a vége, ami azt is jelenti, hogy most kezdődik.

Az elmúlt napokban nagyon szép időnk volt Magyarországon, a nyár még megmutatta magát, hogy aztán lassan átadja a gyeplőt az ősznek. A jó idő idehaza segítette az árvízi védekezést is a Duna melletti településeken. Ám a mai nap egy nagyon fontos nap az új éra szempontjából, vagyis a nyárból őszbe fordulás szempontjából, hiszen szeptember 22. a napéjegyenlőség napja, amikor megkezdődik az ősz csillagászati szempontból is.

Sokan az ősz hivatalos kezdődátumának is ezt a napot tartják, itt a vége a nyárnak, és innentől kezdve látványosan változik az időjárás.

A pontos időpont Magyarországon, ma 14 óra 44 perckor volt.

Például az is egy fontos statisztika, hogy ettől a naptól kezdve átlagosan naponta 4 percet veszítünk a napsütésből, rövidülnek a nappalok is folyamatosan, amit tényleg észre fogunk majd venni. Az óraátállítás még nem jön, bár vészesen közeledik a dátum, hiszen október 27-én éjszaka kerül majd sor rá, akkor majd 3 óráraól 2 órára állítjuk vissza az órákat.

Így többet fogunk majd aludni.

Az idő is változik.

Hidegfront kilátásban.

Jövő héten két frontrendszer is érinti hazánkat, és az első ugyan még nem okoz nagyobb hőmérséklet-visszaesést a meteorológusok szerint, ám csapadékos időjárásban lesz majd részünk. Még ugyan holnap sem lesz sok felhő felettünk, ám a változás ennek ellenére már úton van. Hétfőn még sok napsütésre számíthatunk így.

Az Időkép oldalán azt lehet olvasni, hogy nyugaton 19-22, máshol még 23-28 fokig melegszik a levegő kedden. Szedán 20-26 fokos csúcsra, míg csütörtökön 23-28 fok várható. De arra is figyelmeztetnek a meteorológusok, hogy a jelenlegi tudásunk szerint erősebb lehűlést egy péntek este-szombat tájékán érkező markánsabb hidegfront hozhat.