promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen erővel érkezik az ősz, figyelmeztetést adtak ki a nyugati megyékre, több város is vízben fog ázni - részletes időjárás előrejelzés

Kegyetlen erővel érkezik az ősz, figyelmeztetést adtak ki a nyugati megyékre, több város is vízben fog ázni - részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc

Erre kell az érintett vármegyékben.

SZOMBATI IDŐJÁRÁS

A mai szombati napon szeptember 7-én Magyarországon változatos időjárás várható, amely az ország különböző területein eltérően alakul. A reggeli órákban többnyire változóan felhős lesz az ég, különösen az északnyugati és középső régiókban, ahol záporok, illetve eső is előfordulhat. Az éjszakai lehűlés után a hőmérséklet reggelre 13-18°C között alakul, a leghidegebb az északi hegyvidéki területeken, míg a legmelegebb délen lesz. A reggeli hűvösség mellett a páratartalom is viszonylag magas marad, ami reggeli ködöt okozhat a mélyebben fekvő területeken.

NAPKÖZBEN

A nap folyamán a hőmérséklet jelentősen emelkedik, és délutánra az ország nagy részén 24-29°C közötti melegre lehet számítani. Délen és keleten a hőmérséklet akár 29°C-ig is felkúszhat, itt várható a legmelegebb idő. Az időjárás napközben változóan felhős lesz, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Északnyugaton és az ország középső részén azonban délután ismét megnövekedhet a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A zivatarokat helyenként erős széllökések és kisebb jégeső is kísérheti. A szél napközben általában mérsékelt marad, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani lehet.

ESTE

Az esti órákban, különösen az északnyugati területeken, még előfordulhatnak záporok, de éjszakára a felhőzet fokozatosan csökken, és az ország nagy részén derült, csillagfényes égbolt várható. Az éjszakai hőmérséklet ismét 10-15°C közé csökken, ami hűvös, friss időt eredményez.

ALLERGIÁSOKNAK

Az allergiások számára szeptember 7-én különösen fontos lesz odafigyelni, mivel a parlagfű pollenje az ország számos részén magas koncentrációban lesz jelen, különösen a déli és keleti területeken. Emellett a csalánfélék pollenjei is a levegőben maradnak, amelyek tovább nehezíthetik az allergiások életét. Az allergiás tünetek enyhítésére érdemes elkerülni a hosszabb szabadtéri tartózkodást, különösen délután, amikor a pollenkoncentráció a legmagasabb.

FIGYELMEZTETÉS

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki a záporok és zivatarok miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, és Zala vármegyékre. Ezeken a területeken a zivatarokat erős széllökések és jégeső kísérheti, ezért érdemes a nap folyamán figyelni az aktuális időjárási helyzetre és előrejelzésekre. Az érintett régiókban élők számára ajánlott előre tervezni a szabadidős tevékenységeket, és figyelembe venni a lehetséges időjárási veszélyeket.