promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Heves széllökésekkel, zivatarokkal támad az ősz a hétvégén - részletes időjárás előrejelzés

Heves széllökésekkel, zivatarokkal támad az ősz a hétvégén - részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc

Több figyelmeztetés is érvényben van.

Szombat délutáni időjárás

Ma délutántól kezdve változóan felhős idő várható Magyarország egész területén, a csapadékmentes időszakok mellett azonban a déli és délnyugati területeken záporok és zivatarok alakulhatnak ki.

Ezek a zivatarok fokozatosan északkelet felé haladnak, és az éjszakai órákra a középső országrészre is átterjedhetnek. Az erősebb zivatarokat helyenként erős, akár 50-65 km/h-s széllökések, valamint intenzív csapadék kísérheti. Az esti órákra a hőmérséklet 20-25 °C közé csökken, de a zivatarokkal érintett területeken hirtelen lehűlésre is számítani lehet.

Vasárnapi előrejelzés

Vasárnap reggel a középső és keleti országrészben még előfordulhatnak záporok, esetleg gyenge zivatarok, ám ezek gyorsan elvonulnak, és az ország nagy részén délelőttre már többórás napsütés várható. A hőmérséklet reggel 14-19 °C között alakul, a naposabb részeken gyorsan melegszik a levegő.

Napközben főként a délnyugati megyékben lehet számítani újabb záporokra és zivatarokra, de ezek nem lesznek olyan intenzívek, mint az előző napon. A nappali hőmérséklet 25-30 °C között várható, ami kellemes, nyárias időt biztosít. Az esti órákra ismét csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen derült vagy gyengén felhős égbolt lesz jellemző, a hőmérséklet éjszaka 15-20 °C közé hűl.

Allergiásoknak

A hétvégén a parlagfű pollenje továbbra is magas koncentrációban lesz jelen az ország középső és déli részein, különösen az Alföldön, így az allergiások számára fontos, hogy a szabadban eltöltött időt minimalizálják, különösen a zivatarokat követően, amikor a levegő pollen- és penészgomba-koncentrációja emelkedhet.

Figyelmeztetések

Veszélyjelzés tekintetében a mai napra zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki a déli és délnyugati megyékre, ahol intenzívebb zivatarok, helyenként jégeső is előfordulhat. A holnapi napra vonatkozóan viszont már kevesebb figyelmeztetés várható, de a délnyugati országrészben továbbra is fennáll a záporok és zivatarok kialakulásának esélye, így ezeken a területeken érdemes figyelemmel kísérni az időjárás alakulását