promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország ezen része már készülhet, figyelmeztetnek a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés

Magyarország ezen része már készülhet, figyelmeztetnek a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Ilyen időjárás jöhet majd az előttünk álló időszakban.

Jöhet a csapadék, közeledik az ősz?

Az elmúlt időszakban nagyon híján voltunk a csapadéknak, ugyan záporok és zivatarok nagyon ritkén előfordultak, ennek ellenére nagyon kevés csapadék jutott, így pedig minden apró kis bejelentés, amely esőhöz, záporhoz vagy zivatarhoz kötőik, hatalmas népszerűségnek örvend Magyarországon. Az elmúlt napokban a meteorológusok már többször is elmondták, hogy kisebb fordulat jöhet az időjárásunkban, kezdetben fokozatos lehűlés jöhet, így több országrészben, vármegyében harminc fok alatti maximumokat mérhetünk majd.

Már pénteken is lehet jele a változásnak.

A HungaroMet-en azt olvashatjuk, hogy a felhőzet majd tovább halad északkelet felé, ám az északkeleti tájakat még nem éri el, épp ezért ott, illetve délutántól délnyugaton is majd több napsütésre számíthatunk. Ám erőteljesebb felhőképződés azért várható majd Magyarország középső tájain.

A HungaroMet úgy írja, hogy a Győr-Szeged vonal szélesevv sávjában lesz erőteljesebb ez a felhőképződés.

Záporok és zivatarok.

A legújabb előrejelzések szerint csapadékra elsősorban hazánk délnyugati táján lehet számítani, itt szórványosan alakulhatnak ki záporok és zivatarok. A zivatarokat pedig akár erős széllökések is követhetik. 27-33 fok között várhatók majd a maximumok hazánkban.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseket gyűjtő oldalán hét vármegyére látjuk a figyelmeztetéseket záporokra, mint írják, ezeken a helyeken Zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Hogy melyik ez a hét vármegye?

Pest vármegye, Barany vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Csongrád-Csanád vármegye, Fejér vármegye, Somogy vármegye, Tolna vármegye

Itt pedig azt is megnézhetitek, hogy az elkövetkező napokban hány fokot mérhetünk majd Magyarországon, érezhető lesz majd a mostani előrejelzések szerint a változás:

 

De vajon mikor jöhet az ősz?