promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Lehűlés Magyarországon, ebbe az országrészbe jön először - részleteis időjárás-előrejelzés

Lehűlés Magyarországon, ebbe az országrészbe jön először - részleteis időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Körvonalazódik egy időjárás, amelynek sokan örülnek majd. A meteorológusok már lehűlésről beszélnek.

Szárazság, aszály és hőség.

Eddig elsősorban ez a három kulcsszó jellemezte leginkább az elmúlt heteket, és csupán néhány országrészben volt csapadék kisebb záporok és zivatarok formájában. Aki az elmúlt időszakban ránézett a HungaroMet figyelmeztetéseket gyűjtő oldalára, nagy valószínűséggel csak olyan riasztásokat talált, amelyek elsősorban a magas középhőmérséklettel vannak összefüggésben. Aki ma is ránéz erre, azt fogja látni, hogy holnapra is több vármegyére figyelmeztetnek, hiszen ahogy írják is

ezeken a helyeken a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Csupán hat vármegye nem érintett.

Jöhet a lehűlés, de csak lassan.

Ám a változás már úton van, korábban is beszéltek erről az időjárás-jelentésekben a szakemberek, de ahogy közelítünk a hétvége felé, úgy lesznek egyre pontosabbak az előrejelzések.

Mégis mikor érkezik a lehűlés?

30 fok alatti maximumok.

Az Időkép oldalán arról lehet olvasni, hogy a modellek végre elkezdtek mozgolódni, és valószínű, hogy egy sekély ciklon közelíti majd meg hazánkat a hétvégén, így pedig búcsút inthetünk majd a kánikulának, a hőségnek hazánkban. Lassú változás következik, és a hőmérsékletek így is az átlag felett lesznek, ám ténylegesen lassú lehűlés veszi majd kezdetet.

Az egyik országrészben hamarabb fogjuk ezt tapasztalni, hiszen pénteken a Dunántúlon már 30 fok alatti maximumokat mérhetünk majd az előrejelzések szerint, szombaton pedig már csak a déli-délkeleti országrészben maradnak a 30 feletti maximumok.

Elszórtan pedig záporok és zivatarok is jöhetnek Magyarországon.