promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így indul az ősz, odébb még a lehűlés - részletes időjárás előrejelzés

Így indul az ősz, odébb még a lehűlés - részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Az iskolakezdés is meleg idővel köszöntötte be. 

A mai hétfőn, szeptember 2-án az ország nagy részén rendkívül meleg időre számíthatunk, amely már a reggeli órákban is érezhető lesz. A hajnali hőmérséklet 18-22 °C között alakul, ami viszonylag enyhe, de gyorsan emelkedik, ahogy a nap előrébb halad.

Délelőtt már 26-30 °C közötti hőmérséklet várható, a nap sütésével gyorsan felmelegszik a levegő. Az égbolt többnyire derült marad, csak néhol képződhetnek kisebb gomolyfelhők, de ezek nem hoznak csapadékot. A délutáni órákra a hőmérséklet tovább emelkedik, a maximumok 32-36 °C körül alakulnak, különösen a déli és középső országrészekben lehet forró az idő.

Az esti órákban sem enyhül jelentősen a meleg, a hőmérséklet lassan csökken, de még 20-25 °C közötti értékekkel számolhatunk késő estére is.

Az ég továbbra is derült marad, így a szélcsendes, nyugodt időjárás uralkodik majd. Éjszaka folyamán a levegő fokozatosan lehűl, de még hajnalban is csak 18-22 °C közötti hőmérséklet várható, ami továbbra is enyhe időt jelent. Az ilyen típusú éjszakák különösen a városokban lehetnek kellemetlenek, ahol a beton lassan adja le a nappal felvett hőt, így még éjfél után is meleg maradhat a levegő.

Holnap a hőség tovább fokozódik, és az ország több területén ismét 34-38 °C közötti hőmérsékletekre lehet számítani. A déli országrészekben lesz a legmelegebb, ahol a hőségriadó közeli állapotok alakulhatnak ki.

Az ország nagy részén továbbra is derült, napos idő lesz jellemző, a szél pedig csak gyengén fog fújni, ami nem hoz enyhülést. Bár jelenleg nem adtak ki hivatalos figyelmeztetést a vármegyékre, a rendkívül magas hőmérséklet miatt mindenképpen érdemes figyelni a megfelelő folyadékbevitelre, kerülni a közvetlen napsugárzást, és odafigyelni az idősekre, valamint a gyermekekre.