promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Idén elmarad a tél, szokatlanul meleg idő lesz decemberben

Idén elmarad a tél, szokatlanul meleg idő lesz decemberben

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc

A tudósok szerint idén elmarad a tél, olyan meleg és száraz idő lesz.

Még el sem kezdődött az ősz, de máris mindenkit az érdekel, vajon milyen lesz az idei tél, és lesz-e fehér karácsony. A tudósok most megvizsgálták, milyen lesz Európa időjárása a téli hónapokban, és bizony nem érdemes nemhogy fehér karácsonyban, de igazi, havas télben reménykedni. Szokatlanul meleg, száraz időt jósolnak a szakértők, ami azt jelenti, hogy enyhe, hómentes telünk lesz.

Nyilván az lenne a normális, hogy nyáron meleg van, télen pedig hideg, de az éghajlatváltozás miatt ez már nem ilyen egyszerű, és ami a legszomorúbb, hogy ez évről-évre csak rosszabb lesz; tehát a nyarak egyre forróbbak lesznek, a telek pedig egyre enyhébbek, míg nem oda jutunk, hogy egyáltalán nem fog esni a hó a hidegebb hónapokban sem.

Az ECMWF európai előrejelző modell szerint Magyarország is azon régiók között van, ahol a szokottnál is melegebb és szárazabb lesz idén a tél, és nem csak a karácsony lesz fekete, de egyáltalán nem lesz hó sem decemberben, sem januárban, sem februárban.

Az előrejelzések szerint ugyan lesz csapadék Európában a téli hónapokban is, de ez semmiképpen sem havazás formájában fog hullani, hanem esőként. Ezt akár vehetjük készpénznek is, éppen ezért nem is érdemes az adventi időszakban nézegetni a legfrissebb időjárás-jelentéseket arra vonatkozóan, hogy lesz-e fehér karácsonyunk, mert ez már most eldőlt.

Persze sokan azt mondják, hogy a meteorológusok a holnapi időjárást sem tudják pontosan megjósolni, de nem csak a tudomány mondja azt, hogy fekete karácsonyunk lesz idén. A népi hiedelem szerint ha a gólyák hamar útra kelnek, akkor hideg lesz a tél, de ha a szokott időben kezdik meg a vonulást, akkor enyhe lesz az idő a leghidegebb hónapokban.

Rossz hír, hogy idén a gólyák augusztus 20-a környékén keltek útra, vagyis a normális időben; ez azt jelenti, hogy a népi hiedelem szerint is idén elmarad a tél.