promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Lesújtó hírt közöltek a meteorológusok, reménytelen a szombati helyzet - részletes időjárás jelentés

Lesújtó hírt közöltek a meteorológusok, reménytelen a szombati helyzet - részletes időjárás jelentés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ritkán ad ki ilyen állásfoglalást a meteorológiai szolgálat.

Holnap, augusztus 24-én Magyarországon extrém hőség várható, ami az egész országot érinti. Már a reggeli órákban magas hőmérsékletekre kell számítani, 20-25°C között alakulnak a minimumok. A gyors felmelegedés következtében a délelőtt folyamán már több helyen is 30°C fölé emelkedik a hőmérséklet, különösen a naposabb részeken, mint például a Közép- és Dél-Alföld térségében.

A délutáni órákra a forróság tovább fokozódik, az ország nagy részén 34-38°C közötti csúcshőmérsékletek várhatóak. Az Alföld déli és keleti részein a legmelegebb órákban a hőmérséklet akár 39°C-ot is elérhet. A napsütés erős lesz, kevés felhővel, így a magas UV-sugárzás miatt fokozott óvatosság szükséges.

Az ilyen szélsőséges melegben ajánlott a szabadban tartózkodás minimalizálása, különösen a déli órákban, amikor a legnagyobb a hőterhelés. A légmozgás általában gyenge marad, bár időnként megélénkülhet a déli szél, ami némi enyhülést hozhat a forró időben, de jelentős lehűlést nem várhatunk.

Az esti órákban a hőmérséklet lassan csökken, de még éjszaka is meleg marad, 22-27°C közötti minimumokkal. A forró nap után a levegő nedvességtartalma növekedhet, ami fülledtté teszi az éjszakát, különösen a városi területeken. Az éjszaka folyamán nem várható jelentős csapadék, bár a nyugati határszélen előfordulhat néhány gyengébb zápor, de ezek nem hoznak számottevő enyhülést.

Az egész országra kiterjedő hőség miatt fokozott figyelemre és óvatosságra van szükség, különösen az idősek, gyermekek és a krónikus betegséggel élők számára. Bár jelenleg nincs érvényben hivatalos figyelmeztetés, a rendkívüli hőség és a hozzá kapcsolódó egészségügyi kockázatok miatt mindenki számára ajánlott a megfelelő hidratáció és a hűvösebb helyekre való visszavonulás a legmelegebb órákban.