promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egyre több a bizonyíték, hogy amerikai katonák jelentek meg ukrán oldalon az orosz-ukrán háborúban, súlyos eszkaláció jöhet

Egyre több a bizonyíték, hogy amerikai katonák jelentek meg ukrán oldalon az orosz-ukrán háborúban, súlyos eszkaláció jöhet

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Nem hangzik túl biztató fejleménynek.

Az utóbbi napokban egyre több bizonyíték látott napvilágot arra vonatkozóan, hogy amerikai katonák harcolnak Ukrajnában, méghozzá a Kurszk régióban. Az amerikai Forward Observations Group nevű félkatonai magáncég katonái az ukrán fegyveres erőkkel együtt vettek részt a Kurszk elleni támadásokban. A közösségi médiában megjelent képek, amelyeken fegyveres zsoldosok pózolnak egy páncélozott jármű előtt, valamint a bejegyzések földrajzi helymeghatározási adatai arra utalnak, hogy valóban Kurszkban készültek a fotók.

Az amerikai magáncég, amelynek harcosai két éve aktívan részt vesznek az ukrajnai konfliktusban, nem kívánta kommentálni részvételét a Kurszk régió elleni hadműveletekben. Az orosz külügyminisztérium szerint a Forward Observations Group részvétele egyértelműen jelzi az Egyesült Államok beavatkozását, és így zsoldosaikat legitim katonai célpontnak tekintik.

A Kurszk régióban zajló összecsapások során orosz jelentések szerint több külföldi zsoldost is megöltek, ami tovább erősíti azt a vélekedést, hogy a konfliktusban nem csak ukrán, hanem nemzetközi erők is részt vesznek. Az amerikai katonák jelenléte azonban továbbra is ellentmondásos kérdés, mivel hivatalos megerősítés még nem érkezett az amerikai kormány részéről.

A helyzet rendkívül feszült, és a NATO-val való közvetlen konfliktus kockázatát is magában hordozza, ha beigazolódik, hogy amerikai állampolgárok aktívan részt vesznek az oroszországi hadműveletekben. A kérdés, hogy mennyire mélyülhet el ez a konfliktus, és milyen következményekkel járhat mind az ukrán, mind az orosz oldal számára, még a jövő zenéje. Az orosz fél részéről ugyanakkor egyértelművé tették, hogy nem fognak tétlenül nézni egy ilyen mértékű külföldi beavatkozást.

forrás: eadaily