promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felhőszakadás robog 3 vármegye felé, itt a figyelmeztetés - részletes időjárás-előrejelzés

Felhőszakadás robog 3 vármegye felé, itt a figyelmeztetés - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen időre számíthatunk majd.

Az elmúlt időszakban nem volt annyira változatos az időjárás hazánkban, kevés csapadék mellett nagyon sok napsütés és sok szárazság. Ám augusztus végével már mozgalmasabb időjárás következhet. Sok helyen pedig már az elmúlt napokban is kisebb és nagyobb záporok szakították meg a napsütéses nappalokat, sok helyen pedig hirtelen zúdult le sok csapadék.

De vajon mi következik majd most?

Az augusztus 20-i ünnepséggel kapcsolatban most mindenki az előrejelzéseket nézi, épp a tűzijáték miatt. Már sok helyen dörög az ég az ország különböző részein, korábban azt ígérték, hogy óránként értékelik majd a helyzetet az augusztus 20-i tűzijáték megtartásával kapcsolatban.

A Hungaromet figyelmeztető előrejelzéséből szerdára vonatkozóan azt látjuk, hogy zivatar miatt az egész ország citromsárgában áll, tehát mind a 19 vármegyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki zivatarok miatt. Sőt, három vármegye esetén felhőszakadásra is figyelmeztetnek, mint írják ezekre a helyekre vonatkozólag:

"Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat."

Ez a három vármegye: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Hajdú-Bihar vármegye és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A HungaroMet korábban kiadott videós előrejelzésében már a szerdai időjárásról is lehet tájékozódni, a meteorológusok az időjárás kapcsán szerdára vonatkozóan egy gyenge hidegfrontról is beszélnek: