promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli döntés a tűzijátékról: az emberek biztonságát szem előtt tartva így határoztak az ünnepi látványosságról

Rendkívüli döntés a tűzijátékról: az emberek biztonságát szem előtt tartva így határoztak az ünnepi látványosságról

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Döntöttek a tűzijáték ügyében.

Augusztus 20-a környékén nemcsak a meteorológusok és a szervezők, de az emberek többsége is kiemelt figyelemmel kíséri, hogyan alakul hazánk időjárása, hiszen ettől függ, hogy megtartják-e az ünnepi tűzijátékot. Hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg, külön operatív törzs is ülésezik és az időjárás alakulását figyelve mérlegeli, hogy érdemes-e megtartani a látványos attrakciót vagy sem.

Az operatív törzs azt ígérte, hogy kora délutánig eldöntik, mi les a tűzijáték sorsa, de olyan nagy a bizonytalanság a légkörben, hogy ez nem olyan egyszerű. Éppen ezért az operatív törzs egy rendkívüli döntést hozott a tűzijátékról.

Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője az M1-en jelentette be, hogy mostantól óránként fognak dönteni a tűzijáték megrendezéséről, tehát akár az utolsó pillanatig kérdéses lehet, hogy végül lesz-e rakétalövöldözés vagy sem.

A döntést magyarázza, hogy időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, ugyanis a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések szerint valószínű záporok, zivatarok kialakulása, de mint köztudott, néhány éve ebből komoly botrány is lett, amikor a meteorológusok azt mondták, hogy lesz vihar, lefújták a tűzijátékot, aztán még egy kis eső sem esett.

„Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről”

- mondta az M1-en Kovács Zoltán.