promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas zivatar csap le az országra, jégeső sem kizárt – részletes időjárás-előrejelzés

Hatalmas zivatar csap le az országra, jégeső sem kizárt – részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Késő estétől masszív zivatar csap le az országra, de a kánikula így sem marad el. 

Verőfényes napsütéssel indult a szerda, csak néhány gomolyfelhő jelent meg az égen. Habár kisebb felhősebb időszakok is voltak, alapvetően késő délután is hasonló időjárásra számíthatunk egészen estig.

Késő este, éjszaka ugyanis nyugat felől megnövekszik a felhőzet, ami először a nyugati határt, majd a Dunántúlt és a Dunakanyar környékét is elérheti, masszív záporokat és zivatarokat hozva magával.

Csütörtökön már az ország nyugati és keleti felében is lehet zápor, zivatar, majd nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, miközben a szél északnyugatira fordul. Egyes helyeken, főként a Dunántúlon még erősebb lehetnek a széllökések.

A figyelmeztető előrejelzés szerint a zivatarcellákat 60-70 km/órás viharos széllökés is kísérheti, de 1-2 cm jégeső sem kizárt.

Csütörtök hajnalra virradóra 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre hajlamos helyeken ennél jóval, akár több fokkal hidegebb is lehet majd. Csütörtökön napközben 29 és 35 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Pénteken aztán folytatódik a napos időjárás, ugyanakkor pár zápor és zivatar még bezavarhat a felhőtlen hangulatba. Péntek hajnalra kicsit felmelegszik majd az idő, habár napközben 34 foknál magasabbra valószínűleg nem kúszik a hőmérő higanyszála.