promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas vihar közeleg vasárnap, heves zivatarok szakítják meg a napsütést

Hatalmas vihar közeleg vasárnap, heves zivatarok szakítják meg a napsütést

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Intenzív időjárásra készülhetünk a hét utolsó napján.

A legfrissebb előrejelzések szerint vasárnap egy vékonyodóban, szakadozóban lévő frontális felhőzet vonul kelet felé, emellett pedig erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja majd a napsütést. Az ország nyugati felén elszórtan záporok és zivatarok várhatók.

Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül, a zivatarokat erős, esetleg viharos széllökés is kísérheti. Vasárnap estére a gomolyok nagyrészt összeesnek, a csapadék is fokozatosan megszűnik, ugyanakkor nyugat felől eleinte kisebb-nagyobb felhőtömbök, majd összefüggőbb, megvastagodó felhőzet érkezik, és halad kelet felé.

Ebből hajnaltól nyugaton, valamint kisebb eséllyel az Északi-középhegységben néhol záporeső már előfordulhat. A légmozgás döntően gyenge vagy mérsékelt lesz, majd hajnaltól az Észak-Dunántúlon ismét elkezd megélénkülni az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet napközben többnyire 26 és 31 fok között alakul, a tartósabban felhős, csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, ennél enyhébb idő a vízpartokon és a felhősebb tájakon, míg hűvösebb a hidegre hajlamos helyeken lehet.

Forrás: HungaroMet