promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jó hírt hoztak a meteorológusok, közel a lehűlés, mutatjuk, hol érkezik a legkorábban, és kik jártak a legrosszabbul - részletes időjárás előrejelzés

Jó hírt hoztak a meteorológusok, közel a lehűlés, mutatjuk, hol érkezik a legkorábban, és kik jártak a legrosszabbul - részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Kemény időszakon vagyunk túl, közeleg a kánikula vége.

A holnapi keddi napon, július 22-én, Magyarország időjárása az elmúlt napokban megszokott képét mutatja majd. A meteorológusok a mai napot jelölték ki az utolsó ilyen meleg napnak, szerdán az ország nagy részére megérkezik a hidegfront, legkésőbb csütörtökön pedig a Dél-Alföld térségébe is.

Reggel északkeleten, például Miskolc környékén, derült lesz az égbolt, míg máshol, például a Dunántúlon, helyenként köd képződhet. A hőmérséklet reggel 14-20°C között alakul. A Dunántúl északi részén, például Győr környékén, északnyugati szél várható, míg máshol gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Napközben az ország legnagyobb részén napos időre számíthatunk, csupán a délutáni órákban növekedhet meg a gomolyfelhőzet. Az ország déli részein, például Szeged környékén, 30-34°C közötti hőmérséklet várható, míg északon és északnyugaton, például Budapest és Sopron térségében, 28-32°C körüli értékek lesznek jellemzőek. A szél gyenge marad, csupán a Balaton és a Velencei-tó környékén erősödhet meg északnyugati irányból.

Este a gomolyfelhők csökkennek, és többnyire derült vagy gyengén felhős idő lesz az ország területén. A hőmérséklet este 22-28°C között alakul, éjszaka pedig 14-20°C közé hűl a levegő. A szél továbbra is gyenge vagy mérsékelt marad.

Orvosmeteorológiai szempontból fronthatás nem várható, azonban az átlagosnál melegebb idő továbbra is terheli a szervezetet, ami különösen az idősek és a krónikus betegségben szenvedők számára lehet megterhelő. A magas UV-sugárzás miatt érdemes gondoskodni a megfelelő védelemről, naptej és kalap használata javasolt.

Figyelmeztetéseket adtak ki az UV-sugárzásra, amely a déli órákban nagyon magas lesz, így kerülni kell a közvetlen napfényt 11 és 15 óra között. Továbbá, nincs érvényben különleges figyelmeztetés egyik vármegyére sem, azonban a tűzgyújtási tilalom továbbra is fennáll számos területen, különösen az erdős és mezőgazdasági régiókban.