promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megjött, amire napok óta vártunk, országszerte enyhül a forróság, mutatjuk, milyen idő várható

Megjött, amire napok óta vártunk, országszerte enyhül a forróság, mutatjuk, milyen idő várható

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Mutatjuk, az ország melyik részén milyen idő várható.

A mai szerdai napon július 17-én, hazánk időjárása igencsak változékony lesz az adott nyári keretek között. A kora reggel hőmérséklete 18-23 °C között alakul, és az ország nagy részén derült, napos időre lehet számítani. Azonban néhol felhők takarhatják el a napot, különösen a Dunántúlon és az Északi-középhegység területén. A délnyugati szél mérsékelt erősséggel fúj, de helyenként élénk széllökések is várhatóak, amelyek felrázhatják a nyugodt reggelt.

Ahogy a nap előrehalad, a hőmérséklet tovább emelkedik, elérve a 30-35 °C közötti csúcshőmérsékletet, sőt a déli és keleti megyékben akár a 36-38 °C-ot is. A kánikula folytatódik, az UV-sugárzás pedig rendkívül erős lesz, így elengedhetetlen a megfelelő védelem. A nap folyamán elszórtan záporok és zivatarok alakulhatnak ki, különösen az északnyugati és középső területeken. Ezek a zivatarok néhol hevesebbek is lehetnek, erős széllökésekkel és jégesővel kísérve, ami még izgalmasabbá teszi a délutánt, és némi enyhülést is jelenthet az elmúlt napok száraz forrósága után.

Este és éjszaka valamelyest enyhül az időjárás, a hőmérséklet 20-25 °C közé csökken. Az éjszaka folyamán is előfordulhatnak záporok és zivatarok, különösen az északkeleti és délnyugati megyékben. Az ország nyugati részén jelentősebb felhősödés várható, míg a középső és keleti területeken a felhők időnként felszakadoznak, előrevetítve a nyugodtabb éjszakát. A szél továbbra is délnyugati irányból fúj majd, mérsékelt erősséggel, de a zivatarok környezetében erős széllökésekre is lehet számítani.

Az allergiások számára fontos, hogy figyeljenek a levegő pollentartalmára, különösen a parlagfű és a fűfélék virágzása miatt, amelyek az elkövetkező napokban is magas szintet érhetnek el. A megfelelő óvintézkedések, mint a gyakori kézmosás és az otthoni légtisztítók használata, segíthetnek csökkenteni a kellemetlen tüneteket.