promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Óriási zivatarcellák tolják maguk előtt a pokoli kánikulát, tetőzik a hőség, de még nem lélegezhetünk fel

Óriási zivatarcellák tolják maguk előtt a pokoli kánikulát, tetőzik a hőség, de még nem lélegezhetünk fel

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Továbbra sem enyhül a pokoli hőség, sőt. Ilyen időjárás vár ránk kedden. 

Az elmúlt napokban szinte elviselhetetlen volt a hőség, így sokan várták már, hogy némi csapadék frissítse fel az időjárást. A meteorológusok előrejelzése szerint pedig az esőre vágyók imái meghallgattattak, ugyanis kedden napközben az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a Dunántúl keleti felén, eközben pedig az Északi-középhegységben záporok és zivatarok alakulhatnak ki.

Az Északi-középhegységben a zivatarokat masszív felhőszakadás és viharos széllökések is kísérik majd, így érdemes előre felkészülni. A nap folyamán a déli és a délkeleti, míg este a Dunántúl északnyugati részén fordul északira a szél, melyet helyenként élénk lökések kísérhetnek majd.

Habár már az elmúlt napokban tapasztalt hőség is elég lett volna, a HungaroMet előrejelzése szerint kedden még tovább forrósodik a levegő, melynek eredményeképpen délkeleten akár 41 fok fölé is kúszhat majd a hőmérő higanyszála.

 

Kedden napközben a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható, csak a zivatarosabb tájakon várható ennél pár fokkal alacsonyabb hőmérsékleti maximum. Ám ha mindez nem lenne elég, a meteorológusok szerint jobb, ha felkészülünk, mivel

kedden az idei nyár eddigi, ha nem a legforróbb napja elé nézünk; az abszolút melegrekord is megdőlhet.

Kedden csak késő estére enyhül némileg a hőmérséklet, noha igen széles skálán mozog a várható időjárás éjszakára: néhol egészen 21 fokig is bezuhanhat, máshol azonban 30 foknál nem lesz hűvösebb az éjszaka folyamán.