promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Figyelem, hűsítő csapadék robog felénk, 12 vármegyére jelez a térkép - részletes időjárás-előrejelzés

Figyelem, hűsítő csapadék robog felénk, 12 vármegyére jelez a térkép - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ezzel az időjárással kell számolnunk majd.

Az elmúlt napokban nagyon meleg volt, és folytatódik a trend, így nagyon sokan most arra kíváncsiak, hogy mikor érkezik meg a hűsítő csapadék, hol lehet majd számítani záporokra és zivatarokra Magyarországon. Most elképesztően sokan nézik az időjárás-jelentéseket és az időjárás-előrejelzéseket, szinte az egész országot érdekli, hogy milyen idő várható ma, holnap, és főleg a hétvégén.

Mire kell majd számítanunk?

A HungaroMet oldalán most arról lehet olvasni, hogy lehet még mindig fokozni az ország nagy részén a már így is meglehetősen nagy meleget az elkövetkező napokban. Ám megjegyzik azt is, hogy csupán az északnyugati országrészben lehet árnyalatnyival visszafogottabb meleg (ott is inkább csak a határhoz közeli tájakon).

A figyelmeztető előrejelzéses térképen pedig a rengeteg figyelmeztetés közepette azt is láthatjuk, hogy 12 vármegye esetén jelez a térkép zivatarokat, mint írják a HungaroMet oldalán ezekre a vármegyékre vonatkoztatva:

"Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!"

Mely vármegyékre jelez?

Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hjadú-Bihar, Heves, komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém

És hogy az elkövetkező napokban pontosan milyen időre lehet számítani majd az ország egyes részein, a ti lakóhelyeteken? Nos, a HungaroMet térképes előrejelzésén mindent láthattok majd.