promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Változik az időjárás, csak nem úgy, ahogy vártuk - fokozódik a forróság, elszórva lehet csapadék - részletes időjárás előrejelzés

Változik az időjárás, csak nem úgy, ahogy vártuk - fokozódik a forróság, elszórva lehet csapadék - részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ha ez így folytatódik, az Alföldön hamarosan ananászt kezdenek termeszteni. 

A mai csodálatos szerdai napon július 10-én Magyarország területén forró és változékony időjárásra számíthatunk. Reggel az ország nagy részén derült, napos idő várható, a hőmérséklet 18-22°C között alakul. Az Alföldön azonban már ekkor is melegebb lehet, helyenként elérheti a 24°C-ot.

Napközben tovább fokozódik a meleg, az ország nagy részén 33-39°C közötti maximumokra lehet számítani. A legmelegebb az Alföldön lesz, ahol a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 29°C-ot. Az Északi-középhegység térségében és északnyugaton 27°C feletti középhőmérséklet várható.

Délután és este elszórtan zivatarok is kialakulhatnak, elsősorban az északnyugati és északi területeken, amelyeket viharos szél, intenzív csapadék és esetleg kisebb jégeső is kísérhet. A zivatarok kialakulásának valószínűsége az Alföldön kisebb, de nem kizárt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére is figyelmeztetést adott ki a magas hőmérséklet és zivatarok miatt. Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyékben a napi középhőmérséklet 27°C felett alakulhat, míg Vas vármegyében 29°C fölé is emelkedhet​.

Az allergiások számára fontos információ, hogy a következő napokban a parlagfű és a fűfélék pollenjei okozhatnak problémát. Érdemes elkerülni a hosszabb szabadtéri tartózkodást, különösen a déli órákban, amikor a pollenkoncentráció a legmagasabb.

Összességében egy forró és embert próbáló napra kell készülnünk, helyenként zivatarokkal. Érdemes figyelni a meteorológiai riasztásokat és az allergiások számára kiadott tanácsokat.