promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Allergiafigyelmeztetés és nyári hőség, extrém UV sugárzás - támad a nyár, részletes időjárás előrejelzés

Allergiafigyelmeztetés és nyári hőség, extrém UV sugárzás - támad a nyár, részletes időjárás előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Itt vannak a részletes adatok, ilyen időre kell készülni.

A mai napon, vasárnap, az országban általában napos idő várható, kevés fátyolfelhővel, és helyenként gomolyfelhők is megjelenhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-30 fok körül alakul, a délkeleti, keleti tájakon lehet kissé melegebb. Az északnyugati szél időnként megélénkülhet, de erős széllökések nem várhatók.

Este az időjárás továbbra is kellemes marad, csapadékra nem kell számítani. A hőmérséklet este 20-22 fok között alakul, és a szél is alábbhagy.

Hétfőn, július 8-án folytatódik a nyári időjárás. Az ország nagy részén napos időre számíthatunk, elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegységben lehet több felhő az égen. A nappali csúcshőmérséklet 30-33 fok között alakul, a déli, délkeleti tájakon lehet a legmelegebb. Az északnyugati szél időnként megélénkülhet, de komolyabb széllökések nem várhatók.

A MeteoHungary figyelmeztetést adott ki az allergiások számára: a levegőben a magas pollen koncentráció miatt fokozottan javasolt a zárt terekben maradás és a szellőztetés kerülése. A leginkább érintett növények a parlagfű, a csalánfélék és a fűfélék. A levegőben található pollenek száma a nap folyamán változó lehet, de a következő napokban is számíthatunk magas koncentrációra.

Az időjárás előrejelzések alapján az erős UV-B sugárzásra is figyelni kell, így érdemes napvédő krém használata, valamint a napszemüveg és a kalap viselése, különösen a déli órákban, amikor az UV sugárzás a legerősebb.