promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ekkor támad a kánikula, de erős széllökések és zivatarok zavarhatnak be - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Napszemüveg, esernyő, vékony ruha, esőkabát, minden kelleni fog. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma pénteken délután Magyarország területén többnyire napos idő várható, de helyenként felhősödés is előfordulhat. A hőmérséklet délután 27 és 33 °C között alakul. Számottevő csapadék nem várható, de egy-egy zápor, zivatar elsősorban az ország északnyugati részén kialakulhat. A szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

Holnap, június 29-én, hasonló időjárásra számíthatunk. A napos idő mellett helyenként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és elszórtan záporok, zivatarok kialakulására is van esély. A hőmérséklet a reggeli 16-21 °C-ról délutánra 29-34 °C-ra emelkedik. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

Az OMSZ figyelmeztetése szerint zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben több vármegyében is, különösen az északnyugati területeken. 

Ezen kívül a délutáni órákban az UV-sugárzás is magas lehet, ezért ajánlott a megfelelő védelem, mint például a naptej használata és a kalap viselése. Az időjárási körülmények miatt az autósoknak is fokozott figyelemmel kell vezetniük, különösen zivatarok esetén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás