promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Káosz az országban, ezeket a vármegyéket elverheti a jégeső, robog felénk a zápor, de marad a kánikula - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden vármegyében másra kell készülni.

Ma reggel erőteljes felhőképződés várható országszerte. Dél felől észak felé haladó záporok és zivatarok alakulhatnak ki, melyeket felhőszakadás és jégeső is kísérhet. A zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet, főleg a Nyugat-Dunántúlon. A hajnali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

A délelőtti órákban továbbra is erős marad a felhőképződés, a gomoly- és fátyolfelhők mellett helyenként rétegfelhők is megjelenhetnek, különösen Nyugat-Dunántúlon. Széles körben várhatók záporok és zivatarok, több hullámban és szórványosan. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz, kivéve a zivatarok környékén. A nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön délutántól estig folytatódik a zivataros időjárás, és ahogy halad előre a nap, egyre több helyen várhatók záporok és zivatarok, elsősorban a nyugati területeken.

Ezeket a zivatarokat intenzív eső (több mint 30 mm csapadék egy óra alatt) kísérheti, egyes területeken akár 50 mm-nél is több eső hullhat az intenzív vagy ismétlődő zivatarok következtében. A zivatarokhoz néhol jégeső is társulhat (1-3 cm-es jégkristályok), valamint viharos szél is előfordulhat (60-80 km/h, egy-egy helyen akár 80-90 km/h sebességgel).

Az esti órákban továbbra is jelen lesznek gomoly- és fátyolfelhők, és további záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani, bár kevésbé intenzíven, mint korábban. Az éjszaka folyamán országszerte csökken a csapadék esélye. Zivatarok környékén átmenetileg megerősödhet a szél. Hajnalra 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás