promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hiába reménykedik az ország enyhülésben, marad a kánikula: ekkor jöhet egy kis hűs szellő

Hiába reménykedik az ország enyhülésben, marad a kánikula: ekkor jöhet egy kis hűs szellő

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Lesz enyhülés - csak egyelőre nem Magyarországon. 

Ma délután Magyarország területén változékony időjárásra számíthatunk. A többórás napsütés mellett szórványosan kialakulhatnak záporok és zivatarok, főleg az ország nyugati és középső részein. A hőmérséklet délután 30-35°C között alakul, így továbbra is marad a hőség. Az esti órákban a zivatarok száma növekedhet, különösen a nyugati megyékben, ahol heves zivatarok is előfordulhatnak erős széllel és jégesővel.

Az éjszaka folyamán a zivatarok fokozatosan áthelyeződnek kelet felé, de a legtöbb helyen még ekkor is számítani kell csapadékra. Az éjszakai hőmérséklet 16-22°C között alakul, a déli és keleti megyékben lehet kissé melegebb.

Holnap, kedden, a nap folyamán újabb strandidőre van kilátás sok napsütéssel és 30-36°C közötti hőmérséklettel. A délutáni órákban ismét előfordulhatnak záporok és zivatarok, de ezek várhatóan elszórtan alakulnak ki. Az ország keleti részein nagyobb a valószínűsége a csapadéknak.

Az előrejelzések alapján a következő napokban is marad a meleg idő, szerdán és csütörtökön is hasonló hőmérsékletekre számíthatunk, 27-34°C között alakul majd a maximum, és záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak.

Ma és holnap az allergiások számára különösen fontos odafigyelni a pázsitfűfélék és a csalánfélék magas pollenkoncentrációjára. Ezek az allergének jelenleg a közepes és magas tartományban mozognak, ami számos embernél okozhat tüneteket, mint például tüsszögés, orrfolyás és szemirritáció. Az útifű pollenkoncentrációja is közepes és magas szinten van jelen, így ez is kihívást jelenthet az érzékenyebb személyek számára.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma magas-nagyon magas szinten alakulhat, ami szintén hozzájárulhat az allergiás tünetek fokozódásához. Az Epicoccum spóraszáma általában alacsony-közepes tartományban marad.